‘Άλλο ένα ψέμα του Τσίπρα”

Φουλ επίθεση έπαιξε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή. Η επίθεση ήταν κατά του κ. Τσίπρα, ενώ αντέκρουσε οργισμένη για τα περί προβοκάτσιας που αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη για την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. “Τι λένε δηλαδή, ότι εμείς πήραμε στα καλά καθούμενα ένα καλάσνικοφ και γαζώναμε τον κόσμο. Αυτά είναι ανοησίες. Γιατί θα τρελαθούμε τελείως πια σε αυτή τη χώρα”.

Για το αφήγημα Τσίπρα και την έξοδο από τα μνημόνια είπε: “Σε συνέχεια των τόσων ψεμάτων που έχουμε ακούσει από τον κ. Τσίπρα σήμερα ακούμε ότι θα έχουμε δήθεν καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος το 2018. Υπάρχουν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για επιτροπεία μέχρι το 2060. Έχει υπογράψει δεσμεύσεις για δυσβάστακτα πρωτογενή μέχρι το 2022. Έχει παραχωρήσει το δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, έχει υπογράψει μέτρα για την επόμενη 3ετία λιτότητας. Δεν μπορώ να ακούω τώρα και νέα ψέματα και νέα πολιτική εξαπάτηση ότι τάχα τώρα βγαίνουμε καθαρά από τα μνημόνια. Όσο αλήθεια έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι θα σκίσει τα μνημόνια άλλο τόσο αλήθεια λέει ότι θα μας βγάλει απ’ αυτά”.

Για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς: “Έχω πράγματι αγωνία για την επιτυχία του εγχειρήματος και την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας μου. Η μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών – που ελπίζω να υπάρξει την Κυριακή- θα μας δώσει μια ώθηση. Αν δεν το αγκαλιάσει ο κόσμος αυτό που κάνουμε, δεν έχει νόημα. Είμαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είμαι Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο λόγος που πήρα αυτή την πρωτοβουλία ήταν για να δώσει ο κόσμος με την συμμετοχή του, μια νέα δυναμική που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό”.

Για τη διαφθορά: “Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σας υπενθυμίζω ότι έχει απομακρυνθεί από το κόμμα εδώ και 10 χρόνια. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση μαζί μας. Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τον οδήγησε στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη σήμερα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί το νομικό οπλοστάσιο που όπως σας είπα πριν, για τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε για να μπορούν σήμερα να έρχονται όλες αυτές οι υποθέσεις στο φως.

Κακώς έγιναν όλα αυτά. Κάκιστα. Εγώ αυτή τη σημαία σηκώνω στην πολιτική του ήθους, γιατί όσο απομακρύνεται η ηθική από την πολιτική, απομακρύνονται και οι άνθρωποι. Θα είμαι αμείλικτη απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα.

Αλλά εμείς κάναμε αυτοκριτική. Φτάσαμε στο αυτομαστίγωμα. Απομακρύναμε όλους όσους έχουν προκαλέσει με τη στάση τους. Αν αυτό το έκαναν και όλα τα άλλα κόμματα, σήμερα η πολιτική θα είχε κερδίσει την αξιοπιστία της απέναντι στους πολίτες και θα είχε κερδίσει τη χαμένη της εμπιστοσύνη”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα