Άλλο Μαρινάκης κι άλλο Σαββίδης

Κυβερνητικές αρρυθμίες στην  μπάλα

Του Άλκη Φιτσόπουλου

 

O Βαγγέλης Μαρινάκης «πυροβόλησε» την κυβέρνηση και τον Σαββίδη με δηλώσεις του κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος ανακάλυψε την… Ελλάδα, όχι την Αμερική! Είπε πομπωδώς, όπως αρμόζει σε κάθε υποκόμη Λουδοβίκου, ότι ο Μαρινάκης «σπρώχνει» τη Ν.Δ., ταυτίζοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη! Και η «Α» απάντησε πολύ σοφά ότι κι ο Σαββίδης «σπρώχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζοντας τον Αλ. Τσίπρα με τον… Πούτιν(!).

Είπε, ακόμα, ο Τζανακόπουλος ότι «ο Μαρινάκης χρησιμοποιεί τον κόσμο του Ολυμπιακού ως ασπίδα για να προστατέψει τον εαυτό του».  Ενώ ο Σαββίδης δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον κόσμο του ΠΑΟΚ, περνώντας διά της πλαγίας το μήνυμα να μην ψηφίσουν Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός».

Η «Α» δίνει συνέχεια σήμερα στο όλο θέμα, αναλύοντάς το τόσο σε ρεπορταζιακό, όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο. Αρχίζουμε από το δεύτερο. Ο Τζανακόπουλος, στην ουσία, είπε ότι ο Μαρινάκης μπορεί να επηρεάσει έναν ολόκληρο λαό, αυτόν του Ολυμπιακού, αφού τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα. Και το ερώτημα που θέτουμε εμείς είναι ένα: Γιατί ο Μαρινάκης μπορεί να τον επηρεάσει και δεν μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, ο κόσμος του Ολυμπιακού χειραγωγείται από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας, και όχι από την κυβέρνηση που ευθύνεται για τη ζωή του, την τσέπη του, την ευημερία του κ.λπ.; Διότι αυτό παραδέχεται ο Τζανακόπουλος και η κυβέρνηση κατ’ επέκταση. Ότι αν βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τον Μαρινάκη, είναι χαμένοι από χέρι.

Σε μία ευνομούμενη κοινωνία, τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου θα ήταν άκρως προσβλητικά για τον λαό του Ολυμπιακού, ότι έχει κριτήριο ζωής την ομάδα του κι όχι την τσέπη του. Στη σημερινή Ελλάδα, ωστόσο, ποιος ευθύνεται που ο κόσμος του Ολυμπιακού εμπιστεύεται περισσότερο τον Μαρινάκη, παρά την ίδια την κυβέρνηση; Ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που καλλιέργησε φρούδες ελπίδες στους Έλληνες και πολύ περισσότερο στη νεολαία, ότι μόλις έρθουν στην εξουσία θα σκίσουν τα μνημόνια, δεν θα ξανακόψουν συντάξεις, ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα τέτοια… ωραία. Ποιος, λοιπόν, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού γύρω από τον Μαρινάκη; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους έσπρωξε στην αγκαλιά του Μαρινάκη, επειδή τους χόρτασε ψέματα. Παρομοίως, έστειλε στην αγκαλιά του Σαββίδη και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, επειδή ο ομογενής επιχειρηματίας είναι «δικός μας». Έγινε ρύθμιση χρεών στην ΠΑΕ, χαρίστηκαν τα πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ κ.λπ.

Αν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι έχει μεγαλύτερο εκτόπισμα από τον Β. Μαρινάκη στην κοινωνία, ο Τζανακόπουλος δεν θα κατέφευγε ποτέ σε ευτελείς προσεγγίσεις, όπως ότι ο Μαρινάκης είναι υπόδικος κ.λπ. Θ’ απαντούσε τα εξής: «Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον κύριο Μαρινάκη, γιατί έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε, όπως και αποδείξαμε. Αυξήσαμε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, βελτιώσαμε την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, δώσαμε αυξήσεις στους εργαζόμενους» κ.λπ. Μέχρι εκεί. Επειδή, όμως, η κυβέρνηση είναι μια μεγάλη «κοπτοράπτρια», αρχίζει τους λαϊκισμούς και το επικοινωνιακό «παιχνίδι», ότι ο υπόδικος Μαρινάκης χρησιμοποιεί τον κόσμο του Ολυμπιακού κ.λπ. Αυτή η κυβέρνηση που κατηγορεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη για «μεταπράτη του οπαδικού συναισθήματος», αυτή η ίδια με τις πράξεις της του έστρωσε το χαλί για να γίνει.

Όσον αφορά στο ρεπορταζιακό επίπεδο, οι δηλώσεις του Μαρινάκη ότι τον πολεμά κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός λειτούργησαν ως αφορμή στην κυβέρνηση, για να χαϊδέψει» τα αυτιά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Διότι αφού ο Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Μαρινάκη και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κι αυτοί του επιτίθεται συνεχώς, άρα έχουν κοινό παρονομαστή, άρα, φίλοι. Είναι κι ο Σαββίδης που παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον Πούτιν, οπότε η κυβέρνηση βρήκε ένα πάτημα για να κλείσει το μάτι στους ΠΑΟΚτζήδες. Μόνο που τόσο ο Τζανακόπουλος, όσο και η κυβέρνηση έκαναν το μοιραίο λάθος να νομίσουν ότι ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να τεθεί υπό τας διαταγάς του Σαββίδη, όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει ονοματοδοσία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμός της Μακεδονίας. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που διαλαλούσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας, για να το δουν πρωτίστως αυτοί που… βιάζονται «να λυθεί» το Σκοπιανό». Και νόμισε ο Τζανακόπουλος πως, αν κάνει δηλώσεις κατά του Μαρινάκη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θ’ απαρνηθούν το ίδιο τους το είναι, για να συνταχθούν μαζί του! Αυτό νόμιζε όταν κατηγορούσε τον Μαρινάκη. Ότι έγιναν «φιλαράκια» με τους ΠΑΟΚτζήδες. Σαν να βλέπεις το «ελάφι της Αλ Αχλί»,  Αμποάγκουε, να καλπάζει αλλά χωρίς την μπάλα… Και θα το διαπιστώσει κι αυτός και η κυβέρνηση με κρότο στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα