Άλλο Σκάλα κι άλλο… ιχθυόσκαλα!

«Παρακαλούνται (σ.σ. οι φίλοι της όπερας) να είναι ενδεδυμένοι σύμφωνα με την ευπρέπεια που αρμόζει στο Θέατρο, από σεβασμό προς το Θέατρο και προς τους άλλους θεατές. Σε όσους είναι ενδεδυμένοι με σορτς ή κοντομάνικα t-shirts δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου».

Η παραπάνω προειδοποίηση φιγουράρει στον επίσημο ιστότοπο της «La Scala», του περίφημου λυρικού θεάτρου του Μιλάνο, και αφορά το dress code που υποχρεούνται εφεξής να ακολουθούν οι επισκέπτες.

Προς τι η αυστηρή υπενθύμιση;  Μα το γεγονός ότι οι φετινοί επισκέπτες της Σκάλας του Μιλάνο εμφανίζονταν όλο και συχνότερα πολύ κάζουαλ ντυμένοι (με καθημερινά κοντομάνικα μπλουζάκια οι άντρες, με σαγιονάρες και μίνι φούστες οι γυναίκες), κόντρα δηλαδή στην αισθητική του χώρου.

Η ενδυματολογική «ανορθογραφία» αποδίδεται στον καύσωνα που ενέσκηψε φέτος στην Ιταλία κι ανάγκασε τους φιλόμουσους να αφήσουν στις ντουλάπες τους τα κοστούμια και τα βραδινά φορέματα προτιμώντας κάτι πιο ανάλαφρο, σοκάροντας ωστόσο τόσο τους ταξιθέτες όσο και τους κλασικούς «θαμώνες» της Σκάλας.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το ΑΠΕ –ΜΠΕ, σύμφωνα με το οποίο τον Ιούλιο, μία ομάδα Αμερικανών κατέπλευσαν για να απολαύσουν τη «La Boheme» του Πουτσίνι.

Το πρόβλημα δεν είναι απλώς η καθημερινή  αμφίεση του γκρουπ αλλά και το γεγονός ότι στο διάλειμμα της παράστασης άρχισαν να μασουλάνε μπέργκερ και πατατάκια που είχαν αγοράσει από το πλησιέστερο ταχυφαγείο!

Θα μπέρδεψαν τη Σκάλα με την… ιχθυόσκαλα!

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα