Άμυνα για σεμινάριο η ΑΕΚ του Χιμένεθ

Το δυνατό χαρτί της φετινής ΑΕΚ είναι η άμυνα. Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα συμπλήρωσε δέκα επίσημα παιχνίδια και η εστία της έχει παραβιαστεί μόνο τέσσερις φορές. Στα δύο πρώτα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφαγε τρία γκολ. Από τότε, μόνο ένα σε οκτώ αγώνες!

Είναι ξεκάθαρο πως εκεί είναι το δυνατό της χαρτί, παρά το ότι μεσοεπιθετικά έχει τους πιο ακριβούς και ποιοτικούς της ποδοσφαιριστές, τον Λιβάγια, τον Αραούχο, τον Μάνταλο και τον Χριστοδουλόπουλο. Προφανώς είναι επίτευγμα που οφείλεται στη δουλειά του Μανόλο Χιμένεθ.

Είναι εντυπωσιακό το ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί γκολ μόνο από εκτελέσεις κόρνερ. Όχι ότι αυτό είναι καλό, αλλά το επισημαίνουμε ως δείγμα. Σε 900 λεπτά, 950 μαζί με τις καθυστερήσεις, δεν έχει δεχθεί γκολ σε σετ επίθεση ή σε αντεπίθεση. Πραγματικά εντυπωσιακό. Και από τα δέκα αυτά παιχνίδια, τα πέντε ήταν ευρωπαϊκά και τα τρία εκτός έδρας, όχι με ομάδες της πλάκας, αλλά με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Μπριζ και την πρωταθλήτρια Κροτίας, Ριέκα.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί στην οπισθοφυλακή είναι οι: Ανέστης, Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Βινίσιους, Γκάλο, Μπακάκης και Λόπες.  Βέβαια, τα εύσημα δεν αξίζουν μόνο σε αυτούς, αλλά και στα αμυντικά χαφ και γενικώς σε όλη την ομάδα, αφού στην ΑΕΚ μαρκάρουν και οι σέντερ φορ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πονηρός και γνωρίζοντας πως φέτος χωρίς Play Off η σεζόν δεν θα πάει μακριά, ζητά αρκετή ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές του. Ακόμη και στο ματς με τη Λαμία χρησιμοποίησε περισσότερους βασικούς από το αναμενόμενο. Τον Τσόσιτς, τον Σιμόες, τον Γαλανόπουλο, τον Λιβάγια και τον Λάζαρο. Αντί για ροτέισον, προτίμησε να διατηρήσουν οι παίκτες του ρυθμό.

Το είχε δηλώσει από την αρχή. Αν θες να είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να συνηθίσεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα.  Η συνέχεια, βέβαια, είναι απαιτητική. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η Αούστρια και η Μίλαν είναι ομάδες που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στην επόμενη δεκάδα αγώνων. Εκεί θα φανούν πολλά…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα