Άρης Γραικούσης: «Μουσικοί συσχετισμοί»

Το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» του πιανίστα Άρη Γραικούση μετά την μεγάλη επιτυχία και τις πολύ θερμές κριτικές που απέσπασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στο Herford της Γερμανίας, παρουσιάζεται ξανά στις 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ με γνωστά κλασικά κομμάτια, κινηματογραφικά θέματα και τραγούδια, δομημένο σε 7 ενότητες διαρκούς ροής από τον Άρη Γραικούση, ο οποίος αναφέρει σχετικά:

«…Η ιδέα αυτού του ρεσιτάλ γεννήθηκε, προσπαθώντας να συνδέσω έργα της κλασικής μουσικής με  γνωστά κινηματογραφικά θέματα, καθώς και τραγούδια που αγαπώ και ήθελα να τα συμπεριλάβω σε ένα πρόγραμμα.

»Στόχος μου ήταν ν’ αποδώσω με σεβασμό όλα τα κομμάτια με το δικό τους προσωπικό στυλ, αλλά και να τα συνδυάσω μεταξύ τους να τα “συσχετίσω”…

»Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι, το πώς οι ακροατές  αγκάλιασαν το πρόγραμμα αυτό  με το θερμό τους χειροκρότημα, τα όμορφα και ειλικρινή τους λόγια και ακόμα περισσότερο, την επιθυμία τους να το ξανακούσουν. Είμαι περήφανος που το ρεσιτάλ μου είναι αρεστό σε ευρύ κοινό, απ’ αυτό αντλώ την ευχαρίστηση και το  συνεχίζω…»

Στο πρόγραμμα θα ακουστούν κομμάτια όπως, τα διάσημα «Asturias» του  I. Albeniz και «Libertango» του A. Piazzolla, τον «Χορό των σπαθιών» του A. Khachaturian και τον «Χορό της φωτιάς» του M. de Falla… Υπέροχα κινηματογραφικά θέματα των E. Morricone, N. Rota, Y. Tiersen, A. Desplat, C. Chaplin, κλασικά των  F. Chopin, S. Rachmaninof , C. Debussy, και τραγούδια όπως το «Smile» του Chaplin, το «Io che amo solo te» του S. Endrigo, το «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ και πολλά ακόμα διαχρονικά αγαπημένα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα