Άρση της ασυλίας Κασιδιάρη ζητά ο Εισαγγελέας

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να αρθεί η ασυλία του κ. Κασιδιάρη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γι αυτά που είχε εκφωνήσει κατά την ομιλία του στον Ασπρόπυργο, κατά την οποία φέρεται να καλούσε τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» μετά το αιματηρό πογκρόμ (βιαιοπραγίες και διώξεις σε βάρος μειονοτήτων), στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δικογραφία στις 15.5 2011 ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε μιλήσει στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και φέρεται να δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Αν θέλετε να ξεβρομίσει η περιοχή πρέπει να είστε μια γροθιά και να δώσετε αγώνα, η επόμενη συγκέντρωσή σας να μην είναι στην πλατεία, αλλά να κλείσει κεντρικούς δρόμους. Στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικά, στον Άγιο Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν σπάσανε τα ΜΑΤ την εκκλησία και έριξαν δακρυγόνα.

Στην Κερατέα ξεφορτωθήκαμε τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν, που ληστεύουν, δολοφονούν, που εγκληματούν. Δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε Αστυνομία, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε κανείς για να σας καλύψει, βγείτε στους δρόμους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα