Άρση του αποκλεισμού της Υεμένης ζητάει ο Μακρόν

Τηλεφωνική επικοινωνία, φαίνεται να είχε ο Γάλλος πρόεδρος  Εμανουέλ Μακρόν, με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, στις 24 Δεκεμβρίου ενώ το κύριο θέμα συζήτησης τους ήταν ο αποκλεισμός που έχει δεχθεί η Υεμένη.

Σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, «Ο πρόεδρος εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Υεμένη και ζήτησε από τον Σαουδάραβα βασιλιά να άρει εντελώς τον αποκλεισμό, ώστε να καταστεί εφικτή η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας και εμπορικών αγαθών στην Υεμένη» σημείωσε η πηγή.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», την προηγούμενη εβδομάδα ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Ριάντ είχε δηλώσει ότι θα κρατούσε ανοιχτό για ένα μήνα το λιμάνι Χοντεϊντάχ, το οποίο θεωρείται σημαντικό για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την άλλη, οι αρχές στην Υεμένη αναφέρουν ότι το Ριάντ εξαπέλυσε εκ νέου θανάσιμη επίθεση, την Τρίτη, στην καρδιά μιας πολυσύχναστης αγοράς, στην Δυτική επαρχία Τάιζ.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσαν ότι το χτύπημα προοριζόταν για την περιοχή Αλ Χάιμα, εναντίων των ανταρτών Χούθι ωστόσο επλήγη λάθος περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα