«Άρωμα γυναίκας» στην υπόθεση Γιακουμάκη

Συγκλονιστικά στοιχεία  για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και το θάνατο του φοιτητή πριν από ένα χρόνο αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ». Όπως είπε η δημοσιογράφος, υπήρξε γυναίκα μεταξύ εκείνων- των σκληρών Κρητικών-  που βασάνισαν, και τον ανάγκασαν να αυτοκτονήσει, τον φοιτητή και η οποία τους κάλυπτε.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» για μια νεαρή σπουδάστρια της ίδιας σχολής, η οποία είχε σχέση με έναν από τους Κρητικούς και η ίδια φέρεται να εξαφάνισε ντοκουμέντα, πριν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπουν στα δωμάτια και ψάξουν για στοιχεία.

Στο υλικό που εξαφάνισε η σπουδάστρια, κατά πληροφορίες, αποκαλύπτονται οι βίαιες επιθέσεις σε βάρος του Βαγγέλη και ενδεχομένως ενοχοποιούν τους φίλους της.

Μία μάρτυρας περιέγραψε τις απίστευτες αγριότητες στις οποίες προέβαιναν οι Κρητικοί και τις οποίες υπέμενε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην σπουδάστρια από την Πελοπόννησο που εμφανίζεται να απέφευγε τις παρέες με άλλες σπουδάστριες, είχε γίνει το «μάτι» και το «αυτί» των Κρητικών τους οποίους και κάλυπτε.

Περιέγραψε μάλιστα κι ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη παρουσία της στον πρώτο χρόνο φοίτησης του 22χρονου. Ήταν βράδυ και ο Βαγγέλης βρισκόταν σε ένα μπαρ με τους φίλους του. Κάποια στιγμή ένας από τους Κρητικούς, ο φερόμενος ως αρχηγός της «σκληρής» ομάδας, άρχισε να γρονθοκοπεί τον Βαγγέλη στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Το θύμα, δεν αντέδρασε καθόλου κατά τα λεγόμενα της μάρτυρος.

Μια δεύτερη σπουδάστρια κατέθεσε πως όταν αντελήφθη τι συνέβαινε, ζήτησε από τη φοιτήτρια από την Πελοπόννησο να παρέμβει προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις σε βάρος του Βαγγέλη. Τότε εκείνη με απίστευτη κυνικότητα και σκληρότητα της είπε: «καλά να πάθει».

Όπως είπε η ίδια η σπουδάστρια στην εκπομπή, προσπάθησε αρκετές φορές να την μεταπείσει για να βοηθήσει τον Βαγγέλη, όμως η «σκληρή» από την Πελοπόννησο εμφανιζόταν ανένδοτη.

Κάποια στιγμή μάλιστα, όταν της ζήτησε να της πει τους λόγους που συμπεριφέρονται με αυτή την αγριότητα στο Βαγγέλη, εκείνη της απάντησε: «Μην το ψάχνεις. Μίλαγε πολύ».

Ένας άλλος σπουδαστής που κατέθεσε στην αστυνομία, μίλησε για την κοπέλα και τον ρόλο της στα βασανιστήρια του Βαγγέλη.

Ο φοιτητής είπε πως μία-δυο μέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπήκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή για να κάνουν έρευνα στα δωμάτια ορισμένων σπουδαστών.

Όταν εκείνη το πληροφορήθηκε, με απίστευτη ψυχραιμία έσπευσε να ξεφορτωθεί ένα ντοκουμέντο που πιθανώς να ενοχοποιούσε την ίδια, τον φίλο της και κάποιους άλλους από την παρέα της.

Όπως είπε ήταν ένα αντικείμενο στο σχήμα και στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου ή σκληρού δίσκου. Μπήκε στο δωμάτιο του φίλου της και του το έδωσε πριν φτάσουν στο χώρο τους οι αστυνομικοί. Εκτιμάται, ότι σε αυτό είχαν καταγράψει βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του Βαγγέλη και το ντοκουμέντο αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Η σπουδάστρια μίλησε με την Αγγελική Νικολούλη και υποστήριξε πως είχε δει τον Βαγγέλη στην τραπεζαρία την ώρα του φαγητού και πως ήταν πεσμένος ψυχολογικά γιατί οι βαθμοί του ήταν χαμηλότεροι από κάθε άλλη φορά.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης και ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν για βίαια περιστατικά. Όταν όμως η δημοσιογράφος άρχισε να τη ρωτά επίμονα για όσα έχουν κατατεθεί από άλλους σπουδαστές, η σπουδάστρια φάνηκε να ενοχλείται και μονολεκτικά να απαντά: «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν σας αφορά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα