Έβαλαν τον «λύκο» να φυλάει τα «πρόβατα»!

Το σύμπαν έχει τους δικούς του νόμους, άγραφους και μη. Ένας από αυτούς λειτουργεί σαν «τιμωρός» για όσους διακατέχονται από την έπαρση ότι μπορούν να το… ελέγξουν! Ο Σταύρος Κοντονής προσπάθησε να ελέγξει ένα… ιδιαίτερο σύμπαν, όπως είναι το ποδόσφαιρο, επιλέγοντας να συνδιαλεχθεί απευθείας με τις διεθνείς Ομοσπονδίες (FIFA/UEFA), παραγκωνίζοντας την ΕΠΟ. Ήταν σοφή η κίνηση του υφυπουργού; Αν κρίνουμε από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από τη FIFA, μάλλον ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού δεν γνώριζε σε ποιους απευθύνθηκε…

«Βόμβα μεγατόνων», η οποία τραντάζει συθέμελα το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, έπεσε στη Ζυρίχη, όπου, μετά από μεγάλη επιχείρηση του FBI, συνελήφθηκαν περισσότερα από δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, με πολύ βαριές κατηγορίες! Ειδικό κλιμάκιο του FBI αξιοποίησε πληροφορίες που είχε συλλέξει τους προηγούμενους μήνες και, μετά τη συγκέντρωση στοιχείων, προχώρησε στη σύλληψη των στελεχών της FIFA, με την κατηγορία του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, όπου διέμεναν οι επιτελείς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Γιόζεπ Μπλάτερ, παρ’ ότι ο ίδιος δεν φέρεται, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να έχει προσωπική εμπλοκή. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας, Τζέφρι Γουέμπ και Ευγένιο Φιγερέδο, καθώς και το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Τζακ Γουόρνερ, αλλά και ο Έλληνας Κώστας Τάκας. Το FBI έχει υπό κράτηση τα στελέχη της FIFA και πλέον αναζητείται νομική φόρμουλα για την έκδοσή τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να κριθούν βάσει των αμερικανικών νόμων!

Όπως αποδεικνύεται, ζητήσαμε από τον… λύκο να φυλάξει τα… πρόβατα! Η πολιτική ηγεσία απευθύνθηκε σε μία παγκόσμια οργάνωση, προκειμένου να καταρτίσουν ένα νομικό πλέγμα, ώστε να αντιμετωπίσουν τη δράση της φερόμενης ως… τοπικής εγκληματικής οργάνωσης, στην Ελλάδα. Το υπουργείο Αθλητισμού ζήτησε από τη FIFA και την UEFA να σταθούν στο πλευρό του και να θωρακίσουν θεσμικά τις ενέργειές του, για εξυγίανση! Την ίδια στιγμή, τα ίδια στελέχη από τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή τους για την αντιμετώπιση του θέματος στην Ελλάδα, φέρονται να είχαν δημιουργήσει μία τεράστια «μηχανή», με μίζες που ξεπερνούσαν τα 150 εκατομμύρια ευρώ!

Τι έκανε η FIFA; Ήρθαν σαν κύριοι, μας είπαν κόψτε τον… λαιμό σας, κάντε ό,τι νομίζετε με τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα, αλλά μη μας πολυενοχλείτε! Όσοι προκρίνονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα τους περνάω από έναν έλεγχο, αλλά μέχρι εκεί. Για όσους γνωρίζουν τα του ποδοσφαίρου όμως, τα όσα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν διάφορα με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους των διεθνών ομοσπονδιών. Αρκεί να θυμηθούμε το ματς της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ, που κυριολεκτικά πέταξε εκτός του Ολυμπιακό ή και αυτό μεταξύ των εθνικών ομάδων της Δανίας και της Σουηδίας, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο με 2-2. Τότε δεν υπήρχε το περιβόητο… sport radar;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι παίζονται πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Σιγά μην κάτσει η FIFA και η UEFA να ασχοληθούν με το αν ο υπουργός θα βάλει 5 ή 25 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στις ομάδες –μήπως θα τα δώσουν εκείνοι;–, ή αν θα δικάζουν τις υποθέσεις τακτικοί ή… άτακτοι δικαστές. Επιδεικνύουν μία δήθεν ευαισθησία και δίνουν μία, δύο, τρεις θέσεις σε Έλληνας (Σοφοκλής Πιλάβιος, Πατρίκ Κομνηνός, Θόδωρος Θεοδωρίδης, όλοι της σχολής Μωραΐτη), ώστε να… ξεφορτωθούν τους… προβληματικούς Έλληνες, τους οποίους χρησιμοποιούν μόνο στις εκλογές της FIFA και της UEFA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα