Έβαλε δύσκολα στον Μαρινάκη ο Λεμονής

 Ο Ρεμί Γκαρντ ήταν να «κλείσει» στον Ολυμπιακό μεσούσης της περιόδου, ωστόσο ο ίδιος δεν ήθελε να αναλάβει όσο «έτρεχαν» οι υποχρεώσεις της ομάδας. Στη συνέχεια, και με το που ολοκληρώθηκε η σεζόν για την ομάδα του Πειραιά, διέρρευσε η άφιξή του στην Ελλάδα, ενώ κάποιοι πίστευαν πως θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση των πρωταθλητών με τον Παναιτωλικό.

Τελικά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε την άφιξη του Γάλλου προπονητή στην Ελλάδα και στην… Αιτωλοακαρνανία, αλλά άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, όχι επειδή κάποιος έκανε αρνητική εισήγηση, αλλά επειδή ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είδε κάποια πράγματα επί Λεμονή που του άρεσαν αρκετά.

Να ξεκαθαρίσουμε πως ποδοσφαιρικές αποφάσεις στον Ολυμπιακό παίρνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το οικονομικό επιτελείο του συλλόγου τον είχε ενημερώσει προ μηνών πως λόγω Financial Fair Play πρέπει να γίνει εισροή εκατομμυρίων και ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν αυτός που αποφάσισε πως θα πουληθούν οι Ιντέγιε και Μιλιβόγεβιτς και όχι ο Ρέτσος. Έτσι και τώρα, ακόμη κι αν οι στενοί συνεργάτες του επιμένουν για τον Γάλλο προπονητή, εφόσον ο Μαρινάκης είδε πράγματα μέσα στο γήπεδο που τον ικανοποίησαν, δεν αποκλείεται να στηρίξει τον Τάκη Λεμονή και για του χρόνου.

Βελτιωμένη η ομάδα, παρά την κακή φυσική κατάσταση

Τι είδε, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ξαφνικά κάνει δεύτερες σκέψεις; Πρώτ’ απ όλα, διέγνωσε μία βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ξεκάθαρη βελτίωση. Ο Τάκης Λεμονής, παρά το ότι είχε να χειριστεί ένα μικρό ρόστερ με κακή φυσική κατάσταση, κατάφερε να εμφανίσει στο γήπεδο μία ομάδα που στα 100 πιο απαιτητικά αγωνιστικά λεπτά, αυτά με την ΑΕΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου, είχε και κουράγια και αγωνιστικό προσανατολισμό. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Ολυμπιακός ήταν επίσης βελτιωμένος, ενώ με τον ΠΑΣ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στη σεζόν.

Δεύτερον, ο Λεμονής εμφάνισε πονηρά αγωνιστικά κόλπα. Στους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού έκανε εντύπωση ο τρόπος που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ, με το διαγώνιο παιχνίδι από τη μέση και μπροστά, προσπαθώντας να εξουδετερώσει τα δυνατά αμυντικά χαφ της Ένωσης. Το δε «τάισμα» στον Καρντόσο ήταν εκπληκτικό. Σε δύο ματς, ο Πορτογάλος φορ τροφοδοτήθηκε όπως ακριβώς έπρεπε, άσχετα αν οι κεφαλιές του με ΑΕΚ και Παναιτωλικό βρήκαν το δοκάρι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως δεν του έδιναν την μπάλα μπροστά του, για να βγει φάτσα με το γκολ. Ο Τάκης Λεμονής με απλή ποδοσφαιρική μεθοδολογία έδειξε να ξέρει πώς να τον «βρει» μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε πως ο Καρντόσο είχε την ασίστ στο γκολ του Ρομαό στο ΟΑΚΑ.

Και αφού είπαμε Ρομαό… Ο Έλληνας προπονητής έκανε σωστή διαχείριση και αξιολόγηση του ρόστερ. Ο Γάλλος χαφ για παράδειγμα ήταν ξεχασμένος με τους προηγούμενους προπονητές, με τον Τάκη Λεμονή βρήκε πατήματα και ρόλο.

Η προϊστορία και τα καλά λόγια των έμπειρων παικτών

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε να μάθει τι είπαν οι έμπειροι παίκτες για τον Λεμονή και άπαντες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Ο Καρντόσο, ο Τσόρι και ο Καμπιάσο δήλωσαν πως ο Λεμονής ήρθε στο Ρέντη και αντιμετώπισε το ρόστερ λες και το γνώριζε χρόνια, κάτι που τους έκανε εντύπωση.

Τέλος, ο Τάκης Λεμονής έχει αυτή την παράδοση που μιλάει από μόνη της. Μεγάλες νίκες στα ντέρμπι, μεγάλοι ευρωπαϊκοί θρίαμβοι. Αυτά δεν ξεχνιούνται από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που τότε ήταν απλά οπαδός του ποδοσφαιρικού τμήματος και θυμάται πολύ καλά τι συναισθήματα του είχε προκαλέσει η ομάδα τότε!

Η τελική απόφαση του «ερυθρόλευκου» αφεντικού αναμένεται να παρθεί από μέρα σε μέρα. Νιώθει πως ο Τάκης Λεμονής μπορεί να αναλάβει το δύσκολο έργο. Από την άλλη, τον ιντριγκάρει ένας διαφορετικός Ολυμπιακός, μία έλευση ενός προπονητή που θα δουλέψει με νέους παίκτες και θα αλλάξει το προφίλ του συλλόγου. Το δίλημμα είναι καθαρά ποδοσφαιρικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα