Έγραψε ιστορία η Μάλαγα με το Eurocup (Video)

Η ισπανική Μάλαγα ήταν η φετινή θριαμβεύτρια του Eurocup, του δεύτερου θεσμού της Euroleague, αφού στον τρίτο τελικό της σειράς νίκησε τη Βαλένθια 58-63, ολοκληρώνοντας μία ακόμη ανατροπή, από τις πολλές που έχει κάνει φέτος.

Η Μάλαγα με αυτή την κατάκτηση (δεύτερο ευρωπαϊκό μετά το Κόρατς του 2001) παίρνει… προαγωγή και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι επιδόσεις της στη διοργάνωση, αφού κατάφερε να σηκώσει την κούπα παρά τις επτά συνολικές ήττες στην πρώτη και στη δεύτερη φάση, μην έχοντας ποτέ πλεονέκτημα έδρας στις νοκ-άουτ διασταυρώσεις. Στην τελική σειρά με τη Βαλένθια, οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη και στο τελευταίο παιχνίδι το σκορ στο 31:40 ήταν 56-43 υπέρ της Βαλένθια! Στα τελευταία οκτώ λεπτά και 20 δευτερόλεπτα η Μάλαγα έκανε την ύστατη ανατροπή της και με επιμέρους σκορ 2-20 πήρε με μεγαλειώδη τρόπο την κούπα!

Ο προπονητής της θριαμβεύτριας ομάδας, Χουάν Πλάθα, μετά τη νίκη στον «εμφύλιο» με τη Βαλένθια δήλωσε πως οι παίκτες του είχαν πίστη και αρχ… και γι’ αυτό πήραν τη νίκη και το κύπελλο.

Δείτε στιγμιότυπα από τον συναρπαστικό τρίτο τελικό:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα