Έγραψε ιστορία με… πούλμαν μιας χρήσης!

Στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας του, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να πάρει τοn βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, δημιουργώντας αίσθηση σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Μετά την ισοπαλία χωρίς γκολ απέναντι στους Καταλανούς, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ομάδα στην φετινή σεζόν που δεν δέχεται γκολ από την παρέα του Μέσι σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να γυρίσουμε 5 ολόκληρα χρόνια πίσω για να ξαναβρούμε αγώνα της Μπαρτσελόνα στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στις 5 Δεκεμβρίου 2012 η Μπενφίκα κράτησε το μηδέν στο «Καμπ Νου». Έκτοτε το ποδοσφαιρικό καμάρι της Βαρκελώνης σκόραρε ανελλιπώς.

Οι… τρομακτικές επιδόσεις της Μπαρτσελόνα, που υπό την καθοδήγηση του Βαλβέρδε έχει γίνει πιο «κυνική» και αρχίζει να παίζει και για το αποτέλεσμα, ανάγκασαν τον Τάκη Λεμονή να πάρει το μεγαλύτερο αμυντικό ρίσκο στην καριέρα του. Γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση βαριάς ήττας μπορεί και να… χαιρετούσε, ο προπονητής των πρωταθλητών έκανε ό,τι μπορούσε για να περιορίσει την έκταση του σκορ. Γι’ αυτό και παρέταξε μία ενδεκάδα με δύο δεξιά μπακ και χωρίς κλασικό φορ, με τον Φορτούνη να μετατρέπεται σε μοναδικό προωθημένο, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε την μπάλα. Ταυτόχρονα ενίσχυσε τον άξονα, ώστε η ομάδα του να μη δεχθεί επιθέσεις κατά μέτωπο και με διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα, κυρίως πάνω στον Μέσι, έκλεισε όλους τους χώρους μέσα στην περιοχή της.

Επί της ουσίας ο Λεμονής τοποθέτησε ένα «ερυθρόλευκο» πούλμαν μπροστά από την εστία του Προτό και, με την βοήθεια της πάντα απαραίτητης σε τέτοιας αποτελέσματα τύχης, βίωσε μία ακόμα σπουδαία βραδιά στον πάγκο του πειραϊκού συλλόγου.

Απέναντι σε ένα πραγματικό μεγαθήριο του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος όπως η Μπαρτσελόνα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άριστα αμυντικά, με τον Μποτία να προσθέτει όγκο και στιβαρότητα στα μετόπισθεν από την ημέρα που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός αρχηγός έχασε λόγω τραυματισμού σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας αλλά και τις πρώτες 7 αγωνιστικές, και η απουσία του όλο αυτό το διάστημα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο ότι θα αντλήσει αυτοπεποίθηση μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα και πιθανότατα στην άμυνα θα… σφίξει ακόμα περισσότερο, μόνο που η συνταγή θα πρέπει να αλλάξει αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι. Στην σαφώς πιο χαμηλού επιπέδου ελληνική Σούπερ Λιγκ οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να παίζουν πιο επιθετικά, να δίνουν αυτοί τον ρυθμό και να κυνηγούν το γκολ ακόμα κι όταν βρίσκονται μπροστά στο σκορ.

Με ανεβασμένο το ηθικό από την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, οι πρωταθλητές αφήνουν πίσω τους και τα συνεχόμενα ντέρμπι, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές μικρομεσαίους αντιπάλους, όπως ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα