Έδρα της Εθνικής η… Τούμπα!

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον ΠΑΟΚ το χρήμα άρχισε να ρέει άφθονο. Μόνο για το Δικέφαλο του Βορρά έχει ξοδέψει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ακριβές νούμερο για τις άλλες επιχειρηματικές επενδύσεις του είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το «Μακεδονία Παλλάς», η «Σουρωτή», το λιμάνι Θεσσαλονίκης, οι μετοχές στο «ΜΕGA», η αγορά του καναλιού «Ε» και της εφημερίδας Έθνος είναι κάποιες επιχειρηματικές του κινήσεις που όπως τον χαρακτήρισε η «Α» σε παλιότερο δημοσίευμά της ως άρχοντα της πόλης στο φύλλο 782 της 13ης Μαΐου 2017.

Όμως μία νέα κίνηση του Ιβάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι η μεταφορά της αγωνιστικής της έδρας από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο γήπεδο της Τούμπας. Η μεταφορά της έδρας έχει αποφασιστεί πριν ακόμη αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. που σχεδόν όλοι ήταν επιλογή του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει αρχίσει και ένα λίφτινγκ του γηπέδου της Τούμπας. Το αθλητικό σάιτ SDNA που έχει πάντα την πιο έγκυρη πληροφόρησε για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν σε ανάρτησή του κάνει λόγο για νέο γήπεδο χωρητικότητας 35.600 θέσεων.

Ήδη ο Ντίνος Ντέρης που έχει αναλάβει το διαφημιστικό σκέλος της ΠΑΕ κάνει συζητήσεις για αγορά μάτριξ στο γήπεδο της Τούμπας σε διαστάσεις μεγαλύτερες από κάθε άλλο ελληνικό γήπεδο πλην του ΟΑΚΑ.

Ποια είναι όμως τα κέρδη του Ιβάν Σαββίδη από την κίνηση αυτή; Από οικονομικής άποψης τα κέρδη είναι ασήμαντα. Μάλιστα ο Ιβάν δίνει τζάμπα την Τούμπα στην Εθνική ώστε η ΕΠΟ και ο Γραμμένος εύκολα να ισχυριστούν ότι συμφέρει την ομοσπονδία η μεταφορά, αφού δεν θα πληρώνουν πλέον περίπου 200.000 ευρώ σαν ενοίκιο για κάθε παιχνίδι της Εθνικής στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.». Επικοινωνιακά, όμως, το κέρδος του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία είναι τεράστιο. Μπορεί ο Ιβάν να μπήκε στις επιχειρήσεις που προαναφέραμε, όμως η μεταφορά της έδρας της Εθνικής στη βόρεια Ελλάδα και στην Τούμπα είναι κίνηση που θα συσπειρώσει όλους τους Βορειοελλαδίτες, αφού ουδέποτε κατά το παρελθόν η Θεσσαλονίκη είναι γίνει το «σπίτι» της Εθνικής μας ομάδας.

Κι όταν λέμε συσπείρωση δεν εννοούμε κάποιους που έχουν κάνει καραμέλα τα σλόγκαν τύπου «Αθηνοκεντρικό Κράτος», «τα μαγειρεία της Αθήνας», «η σφηκοφωλιά των διαιτητών» και διαφόρους άλλους χαρακτηρισμούς.

Με λίγα λόγια οι Θεσσαλονικείς και γενικότερα Βορειοελλαδίτες θα πάψουν να αισθάνονται πολίτες Β’ κατηγορίας αφού τα πάντα στη ζωή τους – σύμφωνα με τη γνώμη του μεγαλύτερου ποσοστού – λειτουργούν με αποφάσεις του αθηναϊκού κατεστημένου.

Με τις κινήσεις του αυτές ο Ιβάν αν αφήσει στην άκρη κάποιες άστοχες τοποθετήσεις του θα ανέβει στην εκτίμηση εχθρών και φίλων. Αν πάψει να υποδεικνύει ποιον πρωθυπουργό ή ποιους πολιτικούς πρέπει να ψηφίσουν οι βορειοελλαδίτες, αν αντί να κάνει πλακίτσα ο γιός του στις δύο άλλες μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, στον Άρη και στον Ηρακλή, ο ίδιος τις βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους τότε ο Ιβάν Σαββίδης εκτός από την αναγνώρισή του από τους Θεσσαλονικιούς ως ο «άρχοντας της πόλης» θα έχει κερδίσει και την αγάπη τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα