Έκκληση της συγκλήτου του ΕΚΠΑ να ανοίξουν οι σχολές

Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου απηύθυνε η σύγκλητος του Ιδρύματος μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ειδικότερα, σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και καλεί για άλλη μία φορά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την ερχόμενη Δευτέρα και καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων».

«Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος», συμπληρώνεται στην απόφαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα