Έκπτωτος ο Αλέξης Κούγιας

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παραπέμπεται ο Αλέξης Κούγιας, ενώ σύμφωνα με το βούλευμα απαλλάσσεται ο Νικόλαος Πατέρας.

Ο Αλέξης Κούγιας παραπέμπεται για κακούργημα όσον αφορά τις υποκλοπές στις συνομιλίες μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και Γιώργου Δαλούκα.

Σύμφωνα με απόσπασμα βουλεύματος που εκδόθηκε τον πρώτο μήνα του 2016, ο Νικόλαος Πατέρας απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία σε αντίθεση με τον Αλ. Κούγια, ο οποίος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν έχει προφανώς μόνο αυτές τις έγνοιες. Μπορεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 να αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την υπόθεση δωροδοκίας του αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή, αλλά η νέα του παραπομπή τον υποχρεώνει να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΑΕΛ!

Ένας κύκλος κατηγοριών έκλεισε πριν από δύο μήνες, αλλά άνοιξε ένας καινούριος για τον έκπτωτο, πλέον, κύριο Κούγια, αφού αυτή τη φορά μιλάμε για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα (όπως θεωρείται η ηθική αυτουργία σε δωροδοκία) και το άρθρο 3 του νόμου 2725 του 1999 λέει ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να ασκεί διοικητικά καθήκοντα, αν υπάρχει παραπομπή σε δίκη για κακούργημα.

I.M.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα