Έκτος αλλά με δυναμική πρώτου!

Με δεδομένο ότι είχε ν’ αντιμετωπίσει πολύ πιο έμπειρους αθλητές που κάνουν χρόνια πρωταθλητισμό η έκτη θέση, την οποία κατέκτησε στον ακοντισμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Γιάννης Κυριαζής είναι τεράστια υπόθεση.

Στην πρεμιέρα του σε μεγάλους αγώνες, ο 21χρονος αθλητής όχι μόνο κατάφερε να περάσει στον τελικό του ακοντισμού, αλλά έφτασε στο καλύτερο πλασάρισμα για τα ελληνικά χρώματα μετά φυσικά το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Ο μόλις 21 ετών Κυριαζής έδειξε ότι έχει το μέλλον μπροστά του. Αλλωστε η «συνταγή» είναι η ίδια με την Στεφανίδη: ζει, προπονείται και σπουδάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες… «Εχω ανάμεικτα συναισθήματα, είμαι ευχαριστημένος, ωστόσο ξέρω ότι  θα μπορούσα να πάω και καλύτερα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του τελικού ο Κυριαζής, o οποίος σε κάποια στιγμή του αγώνα ήταν και τέταρτος και συμπλήρωσε: «Σε αγώνες σαν αυτούς υπάρχει αρκετή πίεση, η τεχνική στο ακόντιο έχει πολλές λεπτομέρειες και σήμερα είχα λίγο άγχος και δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα.

Βασικός στόχος για το μέλλον είναι να σταθεροποιηθώ σε βολές πάνω από τα 85 μ. για να μπορώ να είμαι σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και γιατί όχι να διεκδικήσω και ένα μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα