Έληξε το 37ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

Νεστόριο Καστοριάς. Κοντά στην πόλη της Καστοριάς και σε υψόμετρο 890 μ. του Γράμμου, κάθε καλοκαίρι εδώ και χρόνια διοργανώνεται στο Νεστόριο River Party, ένας θεσμός που ξεκίνησε από τα παιδιά των μεταναστών που έρχονταν τα καλοκαίρια για διακοπές και διοργάνωναν μικρά πάρτι στις όχθες του Αλιάκμονα. Με τον καιρό, το πράγμα οργανώθηκε καλύτερα, με αποτέλεσμα τα  River Party να έχουν κατακτήσει τις καρδιές της νεολαίας και όχι μόνο, αφού καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα δίνουν παλμό με τη συμμετοχή τους, μαζί με διοργανώσεις και τουρνουά μπάσκετ και πινγκ-πονγκ. Μια κατασκήνωση που μόνο χαμόγελα, ευεξία και ελπίδα αφήνει αποτυπωμένη στις καρδιές όσων συμμετέχουν.

IMG_3753Η Κυριακή, 23 Αυγούστου, ήταν η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ και τα συναισθήματα ανάμεικτα: ανυπομονησία για τα βραδινά live, χαρά, ξεγνοιασιά αλλά και μία αλλόκοτη θλίψη που η μεγαλύτερη μουσική γιορτή του καλοκαιριού φτάνει στο τέλος της.
Το πρόγραμμα ξεκινά με τη Γιάννα Βασιλείου και την πολύ ιδιαίτερη φωνή της να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές με δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές αγαπημένων ακουσμάτων: «Λόγια Αγάπης», «Κάθε φορά που θα ’ρθεις βρέχει» αλλά και πολλά υπέροχα τραγούδια ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας έκαναν τους επισκέπτες μία μεγάλη παρέα που σιγοτραγουδά και χορεύει χαμογελώντας. Στις 20.30, ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει το δικό του μουσικό ταξίδι συγκινώντας και ξεσηκώνοντας τους πάντες, με παλιά και καινούρια του τραγούδια: άλλωστε, αν κάποιος ξέρει καλά το River Party δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος 37 χρόνια πριν είχε δώσει με τους Φατμέ το «παρών» σε αυτήν τη γιορτή που έγινε τελικά θεσμός.
IMG_2659Ακολουθεί η Δήμητρα Γαλάνη, και όλοι, μικροί και μεγάλοι, γίνονται μία μεγάλη αγκαλιά τραγουδώντας μπαλάντες κατά κύριο λόγο που μας έχουν στιγματίσει: Στερεότυπα, Δύο μέρες μόνο και το River Party την αποθεώνει ζητώντας την «κι άλλο» επί σκηνής. Εθιμοτυπικά πια όλοι περιμένουν τα βεγγαλικά να σημάνουν με τον πιο όμορφο, πολύχρωμο αλλά και συγκινητικό τρόπο την έναρξη για το Riverside Stage: ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι στη σκηνή. Και φτάνει το 37ο River Party… στο τέρμα, με ένα πρόγραμμα 2,5 ωρών που έχει ξεσηκώσει –κυριολεκτικά– τους πάντες.
Μπορεί να είναι περασμένες 2 τα μεσάνυχτα, το Happy People Dance Music Festival, όμως, είναι εδώ με αστείρευτο κέφι είναι αστείρευτο και αδιάκοπο χορό, και τα κορυφαία ονόματα για τις τελευταίες ώρες του River Party: Bok, Thodoris Triantafilou, Varon και Kioris.

IMG_2618Βέβαια, οι προαναφερθέντες καλλιτέχνες απλώς «έκλεισαν» το φετινό River Party, καθώς τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν παλμό με την παρουσία τους και τόσοι άλλοι, όπως Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου κ.λπ.
Το 37ο River Party έφτασε στο τέλος του. Του χρόνου πάλι!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα