Έλληνας δημοσιογράφος σε Βαρουφάκη: Είσαι αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών

Ο Γιάνης Βαρουφάκκης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το νέο του κόμμα, Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25) , ωστόσο τα απρόοπτα δεν έλειψαν αφού όταν έδωσε τον λόγο στο κοινό του κόπηκε απότομα ο… αέρας του ιδρυτή και οικοδεσπότη.

Ο δημοσιογράφος, Παντελής Βαλασσόπουλος, ανταποκριτής του Mega, στο Βερολίνο, απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη ανέφερε: «Είστε ο υπουργός των capital controls, δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου, στο μυαλό πολλών Ελλήνων επικρατεί η άποψη ότι υπήρξες ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών».

Ο ιδρυτής του DIEM25 κόμπιασε και υποσχέθηκε να απαντήσει στη συνέχεια, όπως και το έπραξε.

«Στις 27 Ιανουαρίου έγινα Υπουργός Οικονομικών. Λίγες ημέρες μετά δέχτηκα επίσκεψη από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μου είπε ότι «ή δέχεσαι το πρόγραμμα όπως είναι ή κλείνουμε τις τράπεζές σας» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Το 1974 η δημοκρατία απειλήθηκε από τα τανκς ενώ τώρα συνέβη από τις τράπεζες».

Όσο για την αναφορά του δημοσιογράφου περί των capital controls απάντησε: «Τον μισθό σας δεν τον παίρνετε εξαιτίας των διπρόσωπων γραφειοκρατών και όχι εξαιτίας μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα