Ένας μικρός Βολιώτης »δαίμονας»

 

Την τελευταία μέρα του 2016 η «Α» είχε αξιολογήσει πέντε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και είχε προβλέψει πως σύντομα θα απασχολήσουν τις  μεγάλες ομάδες της χώρας. Πριν προλάβει να… στεγνώσει η μελάνη, ο ένας από τους πέντε – ο Δημήτρης Μεληκιώτης – αποκτήθηκε από την ΑΕΚ και τέσσερις μήνες αργότερα, ο δεύτερος από την πεντάδα, ο Δημήτρης Λημνιός, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου προφανώς έλαμψε αρκετά στα μάτια των «ειδικών», διότι δεν εξηγείται αλλιώς η ευκολία με την οποία ο Ιβάν Σαββίδης δέχθηκε να βγάλει από την τσέπη του 900.000 ευρώ για έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή! Κι όμως, αυτό είναι το ποσό που θα δώσει στον Γιώργο Σπανό, για το 85% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Ο δε Λημνιός θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών με κλιμακωτές απολαβές που στο σύνολό τους θα πλησιάσουν τις 600.000 ευρώ.

Διαβάστε τι έγραφε η «Α» το Δεκέμβρη του 2016 στο άρθρο με τίτλο «Αυτοί που θα μας απασχολήσουν»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ (18 χρονών, επτά μηνών). Επιθετικός του Ατρόμητου

Για τον ενήλικα από τον περασμένο Μάιο επιθετικό του Ατρόμητου ακούγονται τα καλύτερα. Ο Δημήτρης Λημνιός αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ενώ παίζει και στις δύο πλευρές ως εξτρέμ. Είναι Βολιώτης και κοντά στην πατρίδα του, στη Λάρισα, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League με εναέριο γυριστό. Εντυπωσιακό τέρμα! Έχει θαυμάσια τελειώματα και το έχει αποδείξει κυρίως στις μικρές Εθνικές ομάδες. Αν βελτιώσει την τακτική του προσέγγιση όταν παίζει στα άκρα θα γίνει ολοκληρωμένος επιθετικός, αφού ήδη βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο στην αποτελεσματικότητα. Εξελίξιμος και θα απασχολήσει όλες τις μεγάλες ομάδες.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και η προτροπή του πατέρα

Το ότι απασχόλησε όλες τις μεγάλες ομάδες ισχύει τουλάχιστον κατά τα 3/4. Ο Ολυμπιακός εδώ και ένα μήνα πολιορκούσε τον Γιώργο Σπανό, ενώ και η ΑΕΚ πέρσι που συνεργάστηκε με τον Ατρόμητο για τη μετεγγραφή του Μπάρκα, είχε κάνει μία πρώτη κρούση για τον 18χρονο. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Το γιατί αφορά στον πατέρα του μικρού, τον Στέλιο Λημνιό, ο οποίος υποστήριζε έντονα τον «Δικέφαλο του βορρά» και μάλιστα στα νιάτα του «ανηφόριζε» συχνά στην Τούμπα για να τον δει από κοντά, ενώ κατέβαινε και στην Αθήνα!

Ο πατέρας του μικρού όταν κατάλαβε πως ξεκινά η μάχη των «μεγάλων», ζήτησε ως χάρη από τον γιό του να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αναγκάστηκε να τσακωθεί με τον μάνατζέρ του μικρού για να του εξηγήσει πως δεν θέλει να τον δει με τη φανέλα άλλης μεγάλης ομάδας!

Η παρουσία του εντός του γηπέδου

O Λημνιός άρχισε να καθιερώνεται στην ενδεκάδα του Ατρόμητου μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-2). Σε αυτό το ματς μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει, ενώ την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα συνέβαλε στο απίθανο 3-4 υπέρ του Ατρόμητου.  Την επόμενη αγωνιστική πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη Λάρισα και αυτό ήταν, πλέον λογιζόταν ως βασικός.

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις ηλικίες, ο Λημνιός δεν έχει σταθερή θέση στο γήπεδο, ακόμη αναζητείται… Πέρσι έπαιζε ως δεξί εξτρέμ, ωστόσο φέτος, έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, οι προπονητές του έχουν καταλάβει πως με την ταχύτητά του, μπορεί να μάθει να συγκλίνει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, οπότε τον χρησιμοποιούν στα αριστερά. Μπορεί, ωστόσο, να παίξει και ως φορ σε έκτακτες καταστάσεις.

Στα «τσικό» του Ατρόμητου, άλλωστε, αγωνιζόταν πολλές φορές ως σέντερ φορ. Στο Περιστέρι ακόμη θυμούνται την πρώτη του παρουσία με τα «μπλε» όταν σε ηλικία 15 ετών αποκτήθηκε από τις ακαδημίες της Νίκης Βόλου. Σε ένα τουρνουά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό πέτυχε πέντε γκολ στο 6-1 υπέρ του Ατρόμητου, με τους ανθρώπους του ΠΑΟ να θέλουν να συλλέξουν πληροφορίες και τους Περιστεριώτες να τους ενημερώνουν πως είναι καινούριο τους απόκτημα και δεν τον διαπραγματεύονται…
Λίγους μήνες αργότερα κι αφού είχε κλείσει τα 16, ο Λημνιός έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League και έγινε ο τρίτος νεότερος Έλληνας μετά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Στεργαλλά που αγωνίστηκαν στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα