Ένα περιπολικό να τους μαζέψει…

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά προφανή και προκλητικό τρόπο, το νομικό σκέλος της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, κ.κ. Δρόσος, Γέροντας και Μπάρτζης, διορισμένο από τον «εξυγιαντή» του κυπριακού ποδοσφαίρου και φιλόδοξο εξυγιαντή και του ελληνικού, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, κατόπιν βεβαίως επαφής του  φαινομενικά αμέτοχου αλλά ουσιαστικά του εγκεφάλου για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γενικού γραμματέας της UEFA, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, παραβιάζει καθημερινά την ελληνική νομοθεσία για το ποδόσφαιρο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίρρηση και αντίδραση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, κ.κ. Στ. Κοντονή και Γ. Βασιλειάδη, για τις ενέργειές του.

Βεβαίως, είναι κατανοητό ότι αφού οι ίδιοι και συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής, ζήτησε από τη FIFA να παρέμβει, υπάρχει δυσκολία στο να στραφεί κατά των επιλεγμένων μελών της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Κατά τη γνώμη μας, οι εν λόγω υπουργοί δεν θα πρέπει να προβάλλουν τέτοια επιχειρήματα.

Βεβαίως, και δεν φέρουν ευθύνη ούτε για την επιλογή Κουτσοκούμνη από τη FIFA –κατόπιν παρέμβασης του Θ. Θεοδωρίδη– ούτε για τις επιλογές Κουτσοκούμνη στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, που επίσης δόθηκαν με «χαρτάκι» στον Κύπριο εξυγιαντή από τον Θεόδ. Θεοδωρίδη.

Εκείνο όμως το σημείο που φέρουν ακέραια την ευθύνη οι παραπάνω Υπουργοί είναι το γεγονός ότι ενώ καθημερινά διαπιστώνονται παραβάσεις στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία από τα παραπάνω αναφερόμενα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης, κατόπιν σχετικών καταγγελιών, και όμως παραμένουν αδρανείς αν και είναι οι αρμόδιοι συνταγματικοί επόπτες της εφαρμογής του νόμου. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι «σκελετοί» του Κουτσοκούμνη κινδυνεύουν άμεσα να τους «μαζέψει» κάποιο περιπολικό, κατόπιν σχετικής καταγγελίας, μήνυσης ή μηνυτήριας αναφοράς κάποιου παθόντα ή γενικότερα κάποιου πολίτη του ελληνικού κράτους; Η τελευταία απόφασή τους να πάρουν απόφαση διαγραφής του Σωματείου «Ηράκλειο»  αν δεν διαγράψει τον κ, Ανδρέα Μαλάτο ως μέλος του, διότι ο εν λόγω κύριος, ανεξάρτητα αν το αίτημά του ευσταθεί ή όχι, τόλμησε να ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο της ελληνικής νομοθεσίας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, θεωρώντας –και όχι αβάσιμα– ότι η Ομοσπονδία στερείται νόμιμης διοίκησης, αποτελεί ευθεία  παραβίαση όχι μόνο του Αστικού Κώδικα αλλά κυρίως του Ποινικού, αφού το αδίκημα της εκβίασης είναι αυταπόδεικτο. Είναι κάποιος κ. Δρόσος που δεν γνώριζε αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή ωοειδής να παίρνει τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ, Παναγιώτη Δημητρίου, και να «διατάσσει» να διαγραφεί το Σωματείο «Ηράκλειο», διαφορετικά η θα διαγραφεί η ΕΠΣ Αθηνών;

Η παρούσα περίπτωση δεν είναι και η μοναδική περίπτωση παρανομίας από τους εν λόγω κυρίους στο διάστημα μίας και μόνο εβδομάδας.

Και επειδή οι κ.κ. Κοντονής και Βασιλειάδης μπορούν να προβάλουν ως δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν τα φαινόμενα αυτά, σήμερα τα παραθέτουμε στην εφημερίδα που εκδίδουμε –αντίτυπα της οποίας θα τους αποστείλουμε την προσεχή Δευτέρα, 5/12– ώστε να ενημερωθούν και αναμένουμε τις δικές τους ενέργειες στις παραπάνω έκδηλες παραβάσεις της ελληνικής νομοθεσίας.

Παραβάσεις που «βγάζουν μάτια».

Περίπτωση 1η:

Ο Ανδρέας Μαλάτος προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ με το αιτιολογικό ότι η Επιτροπή Εξομάλυνσης δεν αποτελεί νόμιμη διοίκηση.

Η ΕΠΟ με άρθρο του Καταστατικού της έχει απαγορέψει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του 2006, το Καταστατικό της ΕΠΟ υπερισχύει κάθε διάταξης νόμου σχετικά με το ποδόσφαιρο (το περίφημο Αυτοδιοίκητο). Με τον νόμο Κοντονή το 2015 καταργείται το αυτοδιοίκητο, με την ευθεία διάταξη ότι το Καταστατικό οφείλει να είναι εναρμονισμένο με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κατά συνέπεια, αφού υπερισχύει η ισχύουσα νομοθεσία, και συγκεκριμένα ο Αστικός Κώδικας περί Σωματείων, που ρητά προβλέπει ότι κάθε σωματείο –εν προκειμένω η ΕΠΟ– πρέπει να έχει νόμιμη διοίκηση, κατόπιν προσφυγής από κάποιον που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να διορίζει προσωρινή διοίκηση.

Νομίμως, ο Ανδρέας Μαλάτος, ανεξάρτητα από την έκβαση της προσφυγής του, απευθύνθηκε στα αρμόδια δικαστήρια, προβαίνοντας σε ενέργειες όπως η διαγραφή του Ανδρέα Μαλάτου και του Σωματείου «Ηράκλειο», η Επιτροπή

1ον) παραβίασε τη νομοθεσία (νόμος Κοντονή), και

2ον) διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

Περίπτωση 2η

Η ΕΠΟ με απόφασή της τροποποίησε τον Κανονισμό Διαιτησίας, προσδιορίζοντας ότι αντί η ΚΕΔ να στελεχώνεται με πέντε (5) μέλη, θα στελεχωθεί από ένα (1) έως τρία (3) μέλη.

Το άρθρο 131 παρ. 3 του Νόμου 2725/99, που ισχύει σήμερα, απαγορεύει την τροποποίηση καταστατικού μεσούσης της περιόδου. Άρα, το πρωτάθλημα διεξάγεται με μη συννόμως ορισθέντες διαιτητές. Το γεγονός ότι καμία ΠΑΕ δεν κατέθεσε ένσταση παράνομου ορισμού διαιτητών δεν εξαλείφει την παρανομία στον ορισμό.

Υπάρχει βεβαίως και παράβαση σε άρθρα του Καταστατικού της ΕΠΟ σχετικά με τις προϋποθέσεις για να ορισθούν διαιτητές μέλη της ΚΕΔ, τα οποία δεν πληρούν οι καθ’ όλα άξιοι πρώην διαιτητές κ.κ. Τριτσώνης και Κουκουλάκης. Το αναφέρω ως παράβαση του Κανονισμού και όχι ως μύδρο για το παρακάτω πρόσωπο.

Περίπτωση 3η

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών στις 19/2 για ανάδειξη του εκπροσώπου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσδιορίζοντας ότι κάθε ένωση θα ψηφίζει με τρεις (3) ψήφους.

Τόσο ο νόμος Ορφανού (2004), όσο και η πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ορίζουν ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί Γ.Σ. της ΕΠΟ χωρίς να ψηφίζουν εκλέκτορες.

Έχουμε λοιπόν κατάργηση της  ισχύουσας νομοθεσίας περί εκλογών της ΕΠΟ, του νόμου Κοντονή το 2016, και τέλος της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο έχει στελεχωθεί από αρεοπαγίτη και δύο προέδρους Εφετών!!!

Περίπτωση 4η

 

Η Super League με διακήρυξή της αναζητά διευθύνοντα σύμβουλο, με προϋποθέσεις

α) να μην εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725, και

β) που ομιλεί απταίστως την Αγγλική.

Προσλαμβάνεται ο Βασ. Γκαγκάτσης, που εμπίπτει στα κωλύματα. Για την Αγγλική δεν μας ενδιαφέρει.

Ο νόμος Φούρα, και μετέπειτα Φλωρίδη, που δεν επιτρέπει να ασκούν διοίκηση πρόσωπα με κωλύματα, δεν λαμβάνεται από τη Σούπερ Λίγκα, κατόπιν εισήγησης Γ. Οικονομάκη. Ο ισχυρισμός ότι ο Βασ. Γκαγκάτσης είναι εργαζόμενος και προστατεύεται από το Σύνταγμα δεν ευσταθεί, διότι η αιτιολογική έκθεση του νόμου Φλωρίδη ρητά αναφέρει ότι «δεν μπορεί να ασκεί έργο διοίκησης ο εμπίπτων στα κωλύματα του Άρθρου 3». Προφανώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης ως διευθύνων σύμβουλος δεν ασκεί έργο διοίκησης και είναι απλώς εργαζόμενος στη Super League…

Με τον παραπάνω τρόπο όποιος ποδοσφαιρικός παράγοντας παραπέμπεται στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα «βαφτίζεται» εργαζόμενος και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα, οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Κοντονής και Βασιλειάδης θα πρέπει να τοποθετηθούν, αν δεν επιθυμούν να μένουν μονίμως εκτεθειμένοι…

Οι κυβερνήσεις ως γνωστόν εναλάσσονται, οι «ταμπέλες» όμως για τους αδρανείς πολιτικούς παραμένουν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα