Ένοχος για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών ο Άκης

Tελεσίδικα ένοχος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για τις “χρυσές” μίζες και το μαύρο χρήμα  των εξοπλιστικών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για τον πρώην υπουργό και άλλους 15 -μεταξύ αυτών η γυναίκα του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου,  ο άλλοτε στενός του συνεργάτης στο ΥΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος αλλά και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας– που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των «χρυσών μιζών» κατά την υπογραφή συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 ο πρώην υπουργός, σε πρώτο βαθμό, καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε κάθειρξη 20 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος καρπώθηκε περισσότερα από 55.000.000 ευρώ για την υπογραφή των συμβάσεων που αφορούσαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1.

Στην σύζυγο του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη αλλά και στην κόρη του Αρετή το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει κάθειρξη 12 ετών.

Ο Άκης Τσοχαζόπουλος και τα μέλη της οικογένειάς του οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.

Ποιοι κρίθηκαν ένοχοι

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ένοχοι κρίθηκαν ως και πρωτοδίκως οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Ιωάννης Σμπώκος, η δικηγόρος,Νίκος Γεωργουλάκης,Παναγιώτης Στταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Την Τετάρτη ανακοινώνονται οι ποινές

Τα πάντα για την επιστροφή του πρώην υπουργού στη φυλακή ή όχι θα κριθούν την ερχόμενη  Τετάρτη, όπου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών που θα κρίνει αν και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα επιστρέψουν στη φυλακή  και ποιοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν ελεύθεροι τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα