Ένταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Γίναμε μαλλιά κουβάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά. «Υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες οι οποίοι είναι περιφερόμενοι σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη, που από την πρώτη στιγμή αποδοκιμάζανε και βρίζανε εναντίον των περιφερειακών συμβούλων. Αυτό στο τέλος έγινε σύρραξη».

Ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ακόμη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, έσπρωξε ένα περιφερειακό σύμβουλο. «Δεν είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να έχει αυτή τη συμπεριφορά», είπε.

«Το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Σγουρός.

Η ένταση, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, προκλήθηκε λόγω της διαφωνίας που υπήρξε σχετικά με την γνωμοτοδοτική απόφαση την οποία επρόκειτο να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Αστέρα. «Στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι τρία συγκροτήματα. Το ένα συγκρότημα, το οποίο δεν λειτουργεί, θέλουν να το γκρεμίσουμε και να κανούμε εκεί κατοικίες και να μειωθεί ο δομήσιμος χώρος, από ας πούμε 100 τ.μ. να γίνει 80 τ.μ., με όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες. Αυτοί σώνει και καλά να μην περάσει».

Εκτίμησε ωστόσο ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την αντιπαράθεση είναι αυτό που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό στην χώρα μας, είναι η λογική του μαύρου – άσπρου».

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και η Μελέτη ψηφίστηκε από τους Περιφερειακούς Συμβούλους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την προηγούμενη φορά, μέσα στην εβδομάδα, οπότε είχε συγκληθεί και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να ψηφίσει την επίμαχη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η ψηφοφορία είχε αναβληθεί διότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που πρόσκεινται στη Ν.Δ. είχαν ταχθεί κατά της μελέτης.

Μάλιστα, ο εισηγητής κ. Χάρης Δαμάσκος είχε δηλώσει ότι «η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις περί προστασίας της περιοχής» και είχε σχολιάσει ότι οι παρατηρήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής επί της Μελέτης αλλάζουν όλο το χαρακτήρα της και ότι γι’  αυτό πρέπει να αποσυρθεί και να επανεξετασθεί. Τελικά, ο κ. Σγουρός είχε αναβάλει τη συνεδρίαση κρίνοντας ότι η υπερψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μόνο από τους δικούς του Περιφερειακούς Συμβούλους δεν ήταν το ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα