Ένταση στο σύνεδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε κατά την έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΕ με θέμα «Κοινωνία σε κρίση, Αυτοδιοίκηση σε δράση», που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπουργών για το ζήτημα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, προσέγγισαν την έδρα και ζήτησαν την αποχώρηση των βουλευτών από την αίθουσα.

Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμο Δανιηλίδη να τοποθετηθεί εκπρόσωπός τους, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι η ΠΕΔ είναι κάθετα αντίθετη σε οριζόντιες περικοπές στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι έχει ωριμάσει η πρόταση για εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να διατηρηθούν οι κοινωνικές δομές των δήμων και πρόσθεσε ότι οι δήμοι συμμετέχουν στους δικαστικούς αγώνες των σχολικών φυλάκων.

Από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να εκφραστεί η άποψη των εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας και θα ζητηθεί να υιοθετηθεί αυτή η άποψη από την ΚΕΔΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα