Έξαλλος ο Ματέο Ρέντσι με τη… Φέγενορντ!

Τα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο περιθώριο της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Ρόμα – Φέγενορντ, για το Europa League, προκάλεσαν την αντίδραση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος εξέφρασε την οργή του, ζητώντας από την ομάδα της Ολλανδίας να απολογηθεί!

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος από τη στάση της Φέγενορντ, η οποία παρέδωσε λίστα με οπαδούς που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη Ρώμη. Σημειώνουμε ότι οι εκδρομές οπαδών σε ξένη χώρα, προϋποθέτουν ονομαστική λίστα, ακριβώς για να ελέγχονται παραβατικές συμπεριφορές και να τιμωρούνται οι υπαίτιοι.

Όπως φαίνεται, η ολλανδική ομάδα δεν ήταν και τόσο… τυπική, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τα σοβαρά επεισόδια των χούλιγκαν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τοπικών αρχών. Ο Ματέο Ρέντσι έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους και εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον ολλανδικό σύλλογο:

«Περιμένω μία συγγνώμη από τη Φέγενορντ. Είναι εντελώς απαράδεκτο που μία ολόκληρη πόλη βρέθηκε όμηρος από μία τόσο μικρή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατέστρεψαν μερικά από τα πιο εμβληματικά σημεία της Ρώμης. Αυτό είναι αδιανόητο. Έχουν ήδη συλληφθεί κάποιοι από αυτούς και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι Ιταλοί οπαδοί δεν συμπεριφέρονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο όταν ταξιδεύουν εκτός χώρας».

Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος της «Αιώνιας Πόλης», Ινάσιο Μαρίνο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:
«Τα μέτρα ασφαλείας σαφώς και δεν ήταν επαρκή. Η κεντρική Κυβέρνηση με διαβεβαίωσε πως όλα θα ήταν εντάξει, μετά τα επεισόδια της Τετάρτης. Η Κυβέρνηση υποτίθεται πως είχε εγγυηθεί τη δημόσια ασφάλεια, αλλά εξαφανίστηκε! Έχω μιλήσει με τον Ολλανδό αναπληρωτή πρέσβη και έχω αξιώσει να καταβληθεί αποζημίωση για όλες τις ζημιές. Μπορούν να σκίσουν τα διαβατήρια αυτών των βίαιων ανθρώπων, διότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι εδώ».

Ο διευθυντής της Φέγενορντ, Μάρτιν Φαν Γκέελ, δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η Φέγενορντ αποστασιοποιείται απ’ όλα αυτά που συνέβησαν στην πόλη. Όταν επισκέπτεσαι μία πόλη, πρέπει να τα αφήνεις όλα όπως ήταν πριν. Εμείς όμως, είμαστε υπεύθυνοι για τους οπαδούς στην εξέδρα. Υπήρχαν όμως και 600 οπαδοί, οι οποίοι δεν ήταν στις λίστες μας και ήταν διάσπαρτοι στο γήπεδο. Θα πρέπει να ψάξουν ποιοι είναι αυτοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα