Τον χτυπούσαν ακόμα και όταν ξεψυχούσε

Σοκαρισμένη είναι η Ζάκυνθος από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 22χρονου τουρίστα έξω από μπαρ στον Λαγανά ενώ σοκάρουν οι αποκαλύψεις της δολοφονικής επίθεσης στον άτυχο Αμερικανό αλλά και τα αποτελέσματα της νεκροψίας  στο άψυχο σώμα του. 

Τον χτυπούσαν ακόμα και όταν ξεψυχούσε.  Αυτό ήταν το πόρισμα του ιατροδικαστή που διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Κάποια από αυτά προκάλεσαν στον 22χρονο εγκεφαλική αιμορραγία.Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Οχτώ συνολικά συλλήψεις

Η αστυνομία, μετά τις δύο συλλήψεις ενός Έλληνα και ενός Σέρβου,  συνέλαβε ακόμα έξι άτομα Σερβικής καταγωγής,  ως εμπλεκόμενα στην δολοφονία του άτυχου  Αμερικανού.Πρόκειται για δύο 22χρονους Σέρβους, τον Sinisa P. και Nenad J., οι οποίοι φαίνεται να ήταν γνωστοί του 32χρονου συμπατριώτη τους, υπεύθυνου ασφαλείας του καταστήματος στο οποίο εξελίχθηκε η δολοφονική συμπλοκή και τέσσερις ομοεθνείς τους. Δύο 18χρονοι, ένας 21 ετών και ένας 27 χρόνων.

Τι έδειξε το βίντεο

Έγινε επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι Σέρβοι, επιχείρηση που κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων.

Ο άγριος ξυλοδαρμός που δέχτηκε ο 22χρονος Τεξανός τουρίστας Jaward -Bakari Henderson καταγράφηκε στις 03:16 τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου. Με συνεχόμενα χτυπήματα στο κεφάλι, οι δύο άνδρες της ασφάλειας του club χτύπησαν μέχρι θανάτου τον μόλις 22χρονών Αμερικανό τουρίστα από το Τέξας, ο οποίος ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Για ακόμα μία φορά στο Λαγανά της Ζακύνθου οι καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου με τις πιο ασήμαντες αφορμές, θυμίζοντας τα αποτρόπαια σκηνικά του παρελθόντος όπως τη δολοφονία του Ντουζόν Σαμίτ το καλοκαίρι του 2008 στη Μύκονο.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως ο νεαρός που ανάμεσα σε συνομήλικούς του κέρδιζε το 2014 υποτροφία, θα κατέληγε νεκρός από τα βίαια χτυπήματα μπράβων και μπάρμαν σε ένα ελληνικό νησί.

Η παρέα του 22χρονου τουρίστα διαπληκτίστηκε με μία δεύτερη παρέα Σέρβων για ασήμαντο λόγο. Ακολούθησε συμπλοκή και ο Τεξανός έφυγε τρέχοντας από το club ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα τον κυνήγησαν κατά πόδας. Δυστυχώς 20 μέτρα από το bar, δύο από τους εργαζόμενους του μπαρ τον προφταίνουν τον πετούν στο έδαφος και αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν και κλωτσούν στο κεφάλι και το σώμα του νεαρού για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Το σκηνικό καταγράφεται και από τις κάμερες ασφαλείας. Μεταξύ των θυτών ήταν ένας Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο ηλικίας 32 ετών αλλά και ένας Έλληνας μπάρμαν του μαγαζιού 34 χρόνων, οι οποίοι λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές και συνελήφθηκαν. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής.

Το ιδιαίτερα βάναυσο ξυλοκόπημα δεν κράτησε πάνω από μισό λεπτό, όπως αποκαλύπτουν οι κάμερες ασφαλείας. Εξετάζεται η συμμετοχή ενός ακόμα μπάρμαν 23 ετών.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος

Η οικογένεια του νέου “ανέβασε” γραπτή δήλωση στο σάιτ mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες» γράφει η οικογένειά του. Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

Η δολοφονία στη Ζάκυνθο έγινε θέμα στα ΜΜΕ

Η τραγική είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όχι μόνο παρουσιάζουν το θέμα, αλλά μιλούν για τη σκοτεινή πλευρά του νησιού. Αναφέρονται τόσο στη δολοφονία Βρετανού τουρίστα το 2011 μετά από καυγά με οδηγούς ταξί, όσο και στην περιπέτεια τουρίστριας, το καλοκαίρι του 2016, όταν από ποτά μπόμπες έχασε τα νεφρά και την όρασή της. Το SkyNews και το CNN παρουσίασαν τη χθεσινή δολοφονία και στις ιστοσελίδες τους…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα