“Έξοδος από τη κρίση θα ενισχύσει τη Λευκωσία στη διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού”

“Εξδος από την κρίση θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού”. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης, που έδωσε το παρών σε εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα Γ. Ταλιώτη που έπεσε το 1963.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε πως «καταβάλλουμε τιτάνιες προσπάθειες, για να μπορέσει ο τόπος να εξέλθει της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει οδηγηθεί και το πράττουμε ενσυνείδητα διότι η διαπραγματευτική μας θέση θα ενισχυθεί αν, απεξαρτημένοι από τις όποιες οικονομικές ανάγκες μπορούμε επιτέλους να δημιουργήσουμε προοπτικές για ένα διάλογο επί ίσοις όροις».

Την ίδια ώρα η Κύπρος κατά τον κ. Αναστασιάδη ακολουθεί «μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε όσες των δυνάμεων μπορούν να επηρεάσουν την αδιάλλακτη μέχρι σήμερα Τουρκία που κρατά το 37% της πατρίδας μας υπό κατοχή».

O Κύπριος Πρόεδρος είπε πως διεπράχθησαν λάθη, παρεμβάσεις, και φτάσαμε να ζούμε το 41ο έτος της κατοχής, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως θα πρέπει να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, διότι όσο συνεχίζεται – όπως είπε- «τα τετελεσμένα παγιώνονται, οι ελληνοκυπριακές περιουσίες ξεπουλιούνται στην κατεχόμενη πατρίδα μας, ο εποικισμός αυξάνεται και ο κυπριακός Ελληνισμός διατρέχει τον κίνδυνο του αφανισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα