Έξοδο από την κρίση βλέπει ο Αλ.Τσίπρας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας είπε μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σοβαρά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας- Κίνας και σημείωσε πως οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.

Για την Ελλάδα επισήμανε ότι διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο Belt and Road Forum for International Cooperation και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Γιώργος Τσίπρας.

Σε σχετικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο πρωθυπουργός τονίζει στις σχετικές αναρτήσεις του: “Κατά τη δεύτερη ημέρα στο Πεκίνο είχαμε σειρά επαφών με οικονομ. παράγοντες, όπως την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, ICBC.

Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομ. Ανάπτυξης”.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός παραπέμπει με ανάρτηση του και “στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα