Έπεσαν οι υπογραφές στο deal Chipita – Νίκας

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2016 και μαζί του εκπνεύσουν και οι ελπίδες για την «επιβίωση» του deal Νίκας – Chipita, η συμφωνία που περίμενε η αγορά είναι πλέον γεγονός και με τη βούλα, καθώς έπεσαν οι υπογραφές  ανάμεσα στην Chipita και τις πιστώτριες τράπεζες της Νίκας, Eurobank, Alpha και Attica.

Η σύμβαση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΙΚΑΣ επετεύχθη την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 και κομβικής σημασίας κρίνεται το γεγονός ότι στη υπογραφή της σύμβασης συμμετείχε η Chipita A.E. μέσω θυγατρικής της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, η παραπάνω συμφωνία διαμορφώνει νέες προοπτικές για την αναπτυξιακή της πορεία της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς στο deal περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων κατά 23,3 εκατ. ευρώ. Το τμήμα της αύξησης που δεν θα καλυφθεί από τους υπάρχοντες παλαιούς μετόχους θα καλυφθεί από την Chipita A.Ε..
  1. Μεταβίβαση του ακινήτου της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ στον Άγιο Στέφανο Αττικής προς την ALPHA ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν οι πιστώτριες τράπεζες, έναντι του ποσού των 17 εκατ. ευρώ.
  1. Μίσθωση του παραπάνω ακινήτου από την Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.
  1. Απομείωση του δανεισμού της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με διαγραφή κεφαλαίου και τόκων σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεων της, ώστε ο δανεισμός μετά την περάτωση της εν λόγω αναδιάρθρωσης να ανέρχεται στο ποσό των 26,4 εκατ. ευρώ.
  1. Αύξηση της ονομαστικής τιμής των μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με συνένωση των παλαιών μετοχών με αναλογία δέκα παλαιές κοινές μετοχές της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ προς μία (1) νέα κοινή μετοχή της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ (reverse split 10:1) και αντίστοιχη μείωση του συνολικού αριθμού των παλαιών μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.
  1. Μείωση στη συνέχεια, του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού ή για τον συμψηφισμό ισόποσων ζημιών.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα