Έρχεται επιτέλους ο Μάρκο Σίλβα!

Τέλος η αναμονή για τον κόσμο του Ολυμπιακού που αγωνιά. Ο νέος προπονητής της ομάδας, ο 37χρονος Μάρκο Σίλβα, αφήνει την Πορτογαλία και καταφτάνει στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει τις υποχρεώσεις του! Η απεμπλοκή του από την ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πάντως, δεν έχει διευθετηθεί ακόμη.

Επειδή, όμως, είναι αδύνατο πλέον να κάθεται στην πατρίδα του, καθώς ξεκινά η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» στις 6 του μήνα, ο Μάρκο Σίλβα θα έρθει για δουλειά δίχως να έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Νομικά επιτελεία τόσο από την Πορτογαλία όσο και από την Ελλάδα εργάστηκαν τις τελευταίες μέρες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την έλευση του Σίλβα και την έναρξη των εργασιών του ως προπονητής του Ολυμπιακού, την ώρα που τρέχει ακόμη το συμβόλαιό του με τη Σπόρτινγκ. Πάντως, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα και τις επόμενες ώρες, καθώς η διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας φαίνεται να τα βρίσκει με τους βοηθούς του Σίλβα.

Ο Σίλβα πήρε τις διαβεβαιώσεις που χρειαζόταν και επειδή βρίσκεται σε κατάσταση καταγγελίας της προηγούμενής του σύμβασης δεν μπορεί να υπογράψει στην πειραϊκή ομάδα, αλλά μπορεί να εργαστεί όντας καλυμμένος νομικά και αυτό είναι αρκετό προκειμένου να βρεθεί στο Ρέντη και να ξεκινήσει δουλειά. Άλλωστε, ήδη δουλεύει σε προκαταρκτικό επίπεδο, μελετώντας περσινούς αγώνες του Ολυμπιακού σε DVD.

Πρώτο μέλημα το ξεσκαρτάρισμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Μάρκο Σίλβα είναι να επιλέξει ποιους θα πάρει μαζί του στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς δανεικούς, ενώ συνηθίζει να δίνει την ευκαιρία να μετάσχουν στην προετοιμασία της Αυστρίας και παιδιά από τις Ακαδημίες, οπότε ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει να καταλήξει σε εκείνους που θα πάρει μαζί του στο Ζέεφελντ. Αυτό θα το κάνει κρίνοντας από τα DVD, αλλά και από το πρώτο στάδιο στο οποίο θα τσεκάρει τους δανεικούς και τους μικρούς των Ακαδημιών.

Φέρνει τις εισηγήσεις του, ξεκινούν οι μεταγραφές

Ο Σίλβα θα έρθει μαζί με τις εισηγήσεις του για τις μεταγραφές και η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η εναρκτήρια όσον αφορά στις νέες προσθήκες του συλλόγου, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν  προκύψει. Όπου σοβαρά προβλήματα η αβεβαιότητα των ατζέντηδων που δεν μπορούν με ευκολία να πουν το «ναι» σε προτάσεις που κάνει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει μεταγραφές επιπέδου 200 και 300 χιλιάδων ευρώ, όπου με μία δυνατή προκαταβολή μπορείς να κλείσεις εν μέσω αβεβαιότητας μία κίνηση! Εδώ μιλάμε για μεγάλα συμβόλαια, αλλά και για προσφορές σε ομάδες εκατομμυρίων ευρώ, που εν μέσω κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες.

Παρά τα προβλήματα αυτά, όμως, στον Ολυμπιακό νιώθουν βεβαιότητα ότι αυτή η εβδομάδα θα έχει αφίξεις και μάλιστα δυνατές. Για τον 34χρονο Νενέ, μάλιστα, υπάρχει σιγουριά ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα, αφού οι ανησυχίες του παίκτη κάμφθηκαν και φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών να ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία των δύο ετών. Βέβαια, πριν από λίγες μέρες έδειξε ενδιαφέρον η Κρουζέιρο και μάλιστα δημοσιεύματα από τη Βραζιλία έγραφαν πως ο παίκτης θα προτιμήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, παρά να πάει σε μία χώρα που μάλλον χρεοκοπεί, ωστόσο αυτές ήταν απλές εκτιμήσεις των Βραζιλιάνων δημοσιογράφων, αφού ο Νενέ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις λόγω της κρίσης στην Ελλάδα και το μόνο που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να τελειώσει τις δουλειές που έχει στην Αγγλία και να πάρει την οριστική του απόφαση μέσα στο σαββατοκύριακο, διαβεβαιώνοντας τον άνθρωπο της ΠΑΕ που επικοινώνησε μαζί του πως ο Ολυμπιακός παραμένει η πρώτη του επιλογή!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα