Έρχονται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων

Aνελέητο κυνηγητό σε όσους χρωστούν έχει ξεκινήσει η Εφορία αφού προ των πυλών είναι οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων και καταθέσεων χιλιάδων Ελλήνων.

Συνολικά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει βάλει στο στόχαστρο 1.618.460 φορολογούμενους που έχουν κάθε είδους χρέος και ανεξάρτητα απ’ το ποσό που χρωστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι “κόκκινο” χτυπάει στην εφορία ακόμη και για ποσά που είναι κάτω από 500 ευρώ.

Ήδη η εφορία έχει κάνει κατασχέσεις σε σχεδόν 890.000 άτομα ενώ η… λίστα περιλαμβάνει άλλους 829.513. Εναντίον τους θα ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιλαμβάνονται:
– Έκδοση κατασχετηρίων προς όλες τις τράπεζες προκειμένου να αποδοθούν στο δημόσιο ποσά που έχουν κατατεθειμένα οι οφειλέτες. Ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν και μόνο τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο taxisnet
– Δέσμευση ακινήτων και πώλησή τους με πρόγραμμα αναγκαστικού πλειστηριασμού.
– Κατάσχεση μισθών και συντάξεων με έκδοση κατασχετηρίων στα λογιστήρια επιχειρήσεων και ασφαλιστικών ταμείων. Ισχύει αφορολόγητο όριο 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% και πάνω από τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 100%
– Κατάσχεση εισοδημάτων και απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, όπως είναι ενοίκια και απαιτήσεις επιχειρήσεων από πελάτες τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα