Έσπασαν το… ρόδι των κινητοποιήσεων για το 2017 οι αγρότες

 

Έτοιμοι για πανελλαδικές κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες, με τα πρώτα μπλόκα στους δρόμους του εθνικού δικτύου να είναι ήδη γεγονός. Για παράδειγμα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (23/1) παρέμεινε κλειστή η νέα εθνική οδός στο ύψος του Αιγίου, ενώ στην Πάτρα αγρότες της Αιγιαλείας έκλεισαν τη νέα Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Στην Ηλεία, εξάλλου, αγρότες παρατάχθηκαν μαζί με τα αγροτικά μηχανήματά τους στην εθνική οδό Πατρών –Πύργου (διασταύρωση Αμαλιάδας), έχοντας, χωρίς ωστόσο να παρακωλύουν τη συγκοινωνία.

Περίπου η ίδια εικόνα με την Πελοπόννησο υπάρχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τους αγρότες να στήνουν μπλόκα από την Πρέβεζα και την Άρτα στο Λούρο και την Ιόνια Οδό. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι της Άρτας, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στην Ιόνια Οδό.

Λίγο νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10.30 από τον κόμβο της Κουλούρας οι αγρότες για τη Βέροια όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Θα επιστρέψουν στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθίας και θα στήσουν μπλόκο.

Από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου, άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

Στις πλατείες των χωριών τοποθετούν τα τρακτέρ και οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, το πρωί θα αναχωρήσουν για το μπλόκο της Νίκαιας, αφού προηγηθούν προσυγκεντρώσεις και στους δύο νομούς.

μπλόκα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα