Έσπασε το… ρόδι!

Σοβαρός, ουσιαστικός και αποφασισμένος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στα Πηγάδια και πήρε το πρώτο του φετινό «διπλό» στο πρωτάθλημα κερδίζοντας το απόγευμα του Σαββάτου (2/12) με 3-0 την Ξάνθη.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι σε μία έδρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν αφήσει βαθμούς, και έτσι πήραν ψυχολογία εν όψει του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Για την Ξάνθη αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Η προηγούμενη ήταν και πάλι εντός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν ήταν καθόλου καλή, την μπλόκαρε και ο πρώην προπονητής της, γνωρίζοντάς την πολύ καλά, και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τελικά με κάτω τα χέρια. Απρόσμενα κακός για την ποιότητά του ο Ζίβκοβιτς.

Δυνατά από τα πρώτα λεπτά μπήκε ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του είχαν διάθεση και ενέργεια και αυτό ήταν το κλειδί. Πήγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες και έτσι έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της. Μοναδικό αρνητικό ο τραυματισμός του Ελ Καντουρί νωρίς, αν και βγήκε σε καλό η είσοδος του Μακ.

Με τον Πέλκα σε ρόλο δημιουργού οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο δραστήριοι. Ο νεαρός όποτε έβρισκε χώρους έκανε κάποια μέτρα με την μπάλα και στη συνέχεια προσπαθούσε να τη σπάει στα πλάγια. Η Ξάνθη δεν αντιδρούσε καλά με τα χαφ της να μην κλείνουν σωστά τους χώρους.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ τελικά εξαργυρώθηκε στο 25′ με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί φάουλ, τον Ζίβκοβιτς να κάνει τραγική έξοδο, την μπάλα να χτυπά στον Ντε Λούκας και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. Τρία λεπτά μετά ο Μεχία είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 33′ έγινε το 0-2. Σκόρερ ο Μακ μετά το γύρισμα του Λημνιού.

Ο Ράσταβατς έψαχνε τρόπο για να συμμαζέψει την ομάδα του, αλλά μέχρι το ημίχρονο δεν τα κατάφερε. Δεν έδειχνε σημάδια αντίδρασης η Ξάνθη, η οποία δεν είχε την παραμικρή ευκαιρία στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ κοντρόλαρε το ματς και πήγε έτσι στα αποδυτήρια με ένα σημαντικό προβάδισμα.

Σοβαρός και στο δεύτερο ημίχορνο μπήκε ο ΠΑΟΚ. Είχε μία καλή στιγμή με τον Βαρέλα και κοντρόλαρε το ματς αναγκάζοντας τον Ράσταβατς να κάνει γρήγορα δύο αλλαγές. Μελιόπουλος και Π. Ορφανίδης ήταν οι δύο που μπήκαν μήπως και βελτιώσουν την εικόνα της Ξάνθης, κάτι που δεν έγινε.

Η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 60′ με το καλό σουτ του Λουσέρο, αλλά εκεί ο Πασχαλάκης είχε την απάντηση. Ένα λεπτό μετά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σουτ του Κουλούρη, αλλά από την εκτέλεση του κόρνερ έγινε το 0-3. Σκόρερ ο Κρέσπο με τον Σέρβο τερματοφύλακα να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα και στη συνέχεια δεν υπήρξε και ιδιαίτερος λόγος για να φορτσάρει ο ΠΑΟΚ. Έτσι ο Λουτσέσκου έδωσε κάποιες ανάσες στον Βιεϊρίνια, ενώ έκανε πιο μετά το ίδιο και με τον Κάνιας έχοντας αντιληφθεί πως η πρώην ομάδα του δεν γίνεται να τον απειλήσει.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας (52′ Μελιόπουλος), Λουσέρο (77′ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (54′ Π. Ορφανίδης), Σιλά, Γιέντρισεκ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια (70′ Μαλεζάς), Τσίμιροτ, Κάνιας (74′ Μαουρίτσιο), Ελ Καντουρί (12′ λ. τρ. Μακ), Λημνιός, Πέλκας, Κουλούρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα