Έστησαν μπλόκο οι 12 μικροί

Παραμένει η διαφορά της Super League με τη ΝOVA στα 3.5 εκ. ευρώ

Μπλόκο στις όποιες διαθέσεις να σπάσει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος έστησαν σήμερα οι 12 μικρομεσαίοι (εκτός Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού), υπογράφοντας μάλιστα σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Πριν το σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας, οι 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League,  είχαν συνάντηση και υπέγραψαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο φανερώνει την πρόθεσή τους να μη διαλυθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όπως σημειώνεται μάλιστα πρόκειται για δεσμευτικό νομικό κείμενο, με κατατεθειμένες αντίστοιχες επιταγές των συμμετεχουσών εταιρειών.

Από εκεί και πέρα πάντως παραμένει το αδιέξοδο στις συζητήσεις της Λίγκας με τη Nova, η οποία δεν καλύπτει οικονομικά τον συνεταιρισμό. Το συνδρομητικό κανάλι προσφέρει 30 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η Superleague ζητάει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ περισσότερα, με τη Nova όμως να εμφανίζεται ανυποχώρητη. Συνεπώς εξακολουθεί να υπάρχει και είναι άγνωστο το τι θα γίνει.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο κείμενο των “12”, ουσιαστικά σημαίνει ότι -εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για συνολική λύση, δεν θα πάει κανείς να κάνει μόνος του deal με κάποιο κανάλι.

Αναλυτικά η πρόταση της Ξάνθης:

«Όπως γνωρίζετε, κατά καιρούς έχουμε υπογράψει οι ‘‘12’’, με πρωτοβουλία του κ. Χρήστου Πανόπουλου, διάφορα ‘‘μνημόνια’’ για την ενότητα των ‘‘12’’, των ‘‘15’’ των ‘‘22’’…

Κατά καιρούς ενώ έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε κινήσεις, με βάση τις ‘‘12’’ αυτές υπογραφές, μερικοί εξ ημών και δεν θα αναφέρω ονόματα, για οποιουσδήποτε δικούς τους λόγους, αναμασούσαμε αυτά τα οποία είχαμε υπογράψει και για τα οποία είχαμε δεσμευτεί.

Ο κ. Χ. Πανόπουλος για την ενότητα και για το καλό κλίμα μεταξύ αυτών των ‘‘12’’ ομάδων, ποτέ δεν έβγαλε στη δημοσιότητα ή έκανε το οποιοδήποτε σχόλιο για τις ανακολουθίες αυτές.

Η Ξάνθη δεν είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει κανένα ‘‘μνημόνιο’’ με καμία από τις συμμετέχουσες ομάδες στην Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, συγκεκριμένα στην κίνηση αυτή των ‘‘12’’, αν δεν υπάρχει πλέον όχι απλώς συμφωνητικό αλλά δεσμευτικό νομικό κείμενο με κατατεθειμένες αντίστοιχες επιταγές των συμμετεχουσών εταιρειών το οποίο θα υπογραφεί από τους προέδρους ή ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ‘‘12’’ εταιρειών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα