Έτοιμες για ιστορικό συμβιβασμό οι ΗΠΑ και το Ιράν

Νέο γύρο συνομιλιών ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται αποφασισμένες να καταλήξουν σε έναν ιστορικό συμβιβασμό πριν από το τέλος του μήνα.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ιρανός ομόλογός του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ συναντήθηκαν συνοδευόμενοι από τις αντιπροσωπείες τους μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων μαραθώνιων συνομιλιών.
«Πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να το κάνουμε ως τις 31 (Μαρτίου). Βλέπουμε τον δρόμο για να το κάνουμε», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Συνολικά είμαι αισιόδοξος», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.
Οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ξεκινούν την ώρα που έχει αυξηθεί ιδιαίτερα η ένταση στην περιοχή με την υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χούτι, τους οποίους φέρεται να υποστηρίζει η Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα