Έτοιμη η Ελλαδάρα του Κώστα Μίσσα

Η Εθνική μας ομάδα ολοκληρώνει απόψε την προετοιμασία της με μία χαλαρή προπόνηση και με εκμάθηση κάποιων πλάνων καταστροφής του παιχνιδιού της Ρωσίας και είναι πανέτοιμη για το μεγάλο ματς της Τετάρτης.

Τα παιδιά του Κώστα Μίσσα, αφού πλέον αγάπησαν τον προπονητή τους και έδειξαν να τον σέβονται σε υπερθετικό βαθμό, είναι ικανά για τη μία υπέρβαση μετά την άλλη. Η Ρωσία δεν είναι καλύτερη από τη Λιθουανία, ωστόσο θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό 40λεπτο και οι καλαθοσφαιριστές μας το γνωρίζουν καλά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εδώ και δύο παιχνίδια συγκεκριμένη ταυτότητα.

Στο «ένα» ο Νικ Καλάθης δίνει ρυθμό, βοηθά στα ριμπάουντ, μαρκάρει καλά το αντίπαλο πόιντ γκαρντ και πασάρει κόβοντας την αντίπαλη άμυνα στη μέση.

Στο «δύο»  ο Κώστας Σλούκας βοηθά στο κατέβασμα, βομβαρδίζει αστραπιαία, ταΐζει τους ψηλούς όταν χρειάζεται, τονώνει το ηθικό των συμπαικτών του.

Στο «τρία» ο Κώστας Παπανικολάου προσθέτει πόντους χωρίς να εκβιάζει ενέργειες, δημιουργεί ισορροπία, παίζει άμυνα σαν «σκυλί», κάνει τη βρόμικη δουλειά, είναι ουσιαστικός.

Στο «τέσσερα» ο Γιώργος Πρίντεζης παίρνει επιθέσεις πάνω του και δίνει ανάσες στην ομάδα, κατεβάζει ριμπάουντ και δημιουργεί ανησυχία στον αντίπαλο κόουτς, καθώς αν δεν βρει «τεσσάρι» να τον παίξει άμυνα, καταφεύγει σε βοήθειες, αλλά ο Γιώργος ξέρει να πασάρει.

Στο «πέντε» ο Γιάννης Μπουρούσης είναι έμπειρος, είναι πλέι μέικερ ρακέτας, θα βάλει και τους πόντους του, θα προκαλέσει και τη φθορά του θα πάρει και τα ριμπάουντ.

Ο Μάντζαρης από τον πάγκο είναι πάντα αξιόπιστος και ο Παππάς απρόβλεπτος. Ο Θανάσης η ενέργεια η ίδια που παρασέρνει τους πάντες και οι Παπαπέτρου Αγραβάνης οι λύσεις στο «4» που δίνουν τις απαραίτητες ανάσες στον Πρίντεζη. Και τέλος ο Παπαγιάννης, η πανύψηλη εφεδρεία πολυτελείας στον πάγκο, με τον Μπόγρη να ολοκληρώνει το ρόστερ για να δίνει τις μονόλεπτες λύσεις όταν απαιτείται προστασία από τα φάουλ.

Η Εθνική άργησε, αλλά απέδειξε το βάθος της, την ποιότητά της και τη δίψα της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα