Έτοιμος για πόλεμο ο Κιμ: Εκτόξευσε πύραυλο από υποβρύχιο προς την Ιαπωνία

Ο Κιμ Γιον Ουν συνεχίζει να προκαλεί και δείχνει έτοιμος για πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο από υποβρύχιο από τις ανατολικές της ακτές το βράδυ της Τρίτης, είπε ο στρατός της Νότιας Κορέας, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων από την απομονωμένη χώρα που αψηφά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε γύρω στις 5:30 π.μ. τοπικής ώρας (23:30 ώρα Ελλάδας) κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Σίνπο, όπου δορυφορικές λήψεις δείχνουν πως βρίσκεται βάση υποβρυχίων, και διέσχισε περίπου 500 χιλιόμετρα, είπαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματικοί του γενικού επιτελείου και του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν μέσω ενός αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ότι παρατήρησαν την εκτόξευση, και ότι ο πύραυλος διέσχισε περίπου 480 χιλιόμετρα προτού πέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

O πύραυλος κατέληξε στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ιαπωνίας, μια περιοχή ελέγχου που έχει οριοθετηθεί από άλλες χώρες για να διατηρηθεί η άμυνα αέρος, είπε το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.
Η εκτόξευση έλαβε μέρος δύο μέρες από την έναρξη των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες η Βόρεια Κορέα καταδικάζει ως προετοιμασία για εισβολή, απειλώντας με αντίποινα.

Περίπου 25.000 μέλη των αμερικανικών δυνάμεων συμμετέχουν στην άσκηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα λήξει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ιαπωνία: Ασυγχώρητη ενέργεια η εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο (SLBM), που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, καταδίκασε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε την εκτόξευση ως «σοβαρή απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας του, κάνοντας επίσης λόγο για «ασυγχώρητη ενέργεια». Παράλληλα, τόνισε ότι η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε για το θέμα μέσω της διπλωματικής οδού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα