Έτσι θα χτυπήσει η Βόρεια Κορέα τη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ

To σχέδιο της για το χτύπημα με τέσσερις πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς που ετοιμάζει στη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό αποκάλυψε η Βόρεια Κορέα δια στόματος στρατηγού τη. Το σχέδιο  θα το έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω.

Τα παραπάνω ανέφερε  το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA. «Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», είπε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ.

«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» στις αρχές της εβδομάδας είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Ο Τραμπ απειλεί με το πυρηνικό οπλοστάσιο

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυε νέες απειλές μέσω Twitter αναφερόμενος αυτή τη φορά στο αμερικανικό πυραυλικό οπλοστάσιο.

«Η πρώτη μου διαταγή ως Προέδρου ήταν να ανανεωθεί και να εκσυγχρονισθεί το πυρηνικό οπλοστάσιό μας. Είναι τώρα πολύ πιο δυνατό και πιο ισχυρό απ’ ό,τι ήταν ποτέ μέχρι τώρα», είχε γράψει λίγες ώρες πριν η Πιονγιάνγκ ανακοινώσει με λεπτομέρειες το σχέδιό της για πυραυλική επίθεση στη νήσο Γκουάμ.

«Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισχύ, όμως θα είμαστε πάντα το ισχυρότερο έθνος του κόσμου!», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νότια Κορέα: Πρόκληση οι δηλώσεις της Πιονγιάνγκ

Στο μεταξύ, ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις της Βόρειας Κορέας σχετικά με επιθετικό πυραυλικό πλήγμα στην αμερικανική περιοχή του Γκουάμ, αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ, αλλά και της συμμαχίας μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, η Νότια Κορέα είναι προετοιμασμένη ν’ απαντήσει άμεσα κατά οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας που θα προέρχεται από την Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας δηλώνουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στην πλευρά της συνοριακής γραμμής με την Βόρεια Κορέα, που ν’ υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

Ιαπωνία: Μπορούμε νόμιμα να αναχαιτίσουμε έναν πύραυλο από την Βόρεια Κορέα

Η Ιαπωνία μπορεί νόμιμα ν’ αναχαιτίσει έναν πύραυλο από την Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Ονοντέρα δήλωσε κοινοβουλευτική επιτροπή της Κάτω Βουλής, ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει έναν πύραυλο εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι ο πύραυλος αυτός, αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

1 Share Tweet Share Share Mail
ΣΧΟΛΙΑ

Πηγή: Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε το σχέδιό της: Ετσι θα χτυπήσουμε τη νήσο Γκουάμ | iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα