Έτσι κλέβουν την κάρτα και το PIN σας στο ΑΤΜ

Οι κάθε λογής απατεώνες που σκαρφίζονται διάφορους τρόπους προκειμένου να αρπάξουν την χρεωστική κάρτα και τον κωδικό ασφαλείας ανυποψίαστων κατόχων δεν είναι «προϊόν» που… φύεται μόνο στα μέρη μας. Γίνονται και στην Εσπερία παρόμοια περιστατικά, με ευφάνταστους δράστες όπως αυτοί που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας της γνωστής τράπεζας Barclays.

Στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η τράπεζα θέλοντας να επιστήσει τη προσοχή των πελατών της, έχει καταγραφεί καρέ καρέ η παγίδα που στήνουν επιτήδειοι για να κλέψουν από μία γυναίκα την κάρτα και το PIN της.

Το «κομβικό» σημείο στο οποίο στηρίζεται η απάτη δεν είναι άλλο από την απόσπαση προσοχής του κατόχου της κάρτας την ώρα που βρίσκεται μπροστά στο ATM.
Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που έχει αναρτήσει σε σχετικό ρεπορτάζ του και το ενημερωτικό site tvxs.gr (http://tvxs.gr/news/kosmos/pos-mporoyn-na-klepsoyn-tin-karta-kai-pin-sas-sto-atm-binteo) ένας άνδρας βρίσκεται μπροστά στο ATM και μία άγνωστη σε αυτόν γυναίκα περιμένει στη σειρά, ακριβώς πίσω του, υποκρινόμενη ότι προσπαθεί να ανοίξει την τσάντα της.

Η γυναίκα μοιάζει απορροφημένη στην προσπάθεια της, αλλά χωρίς να γίνει αντιληπτή, πηγαίνει αρκετά κοντά, τόσο ώστε να δει του PIN που πληκτρολογεί ο πελάτης που είναι μπροστά της.
Στη συνέχεια, ρίχνει «κατά λάθος» την τσάντα της -πορτοφόλι, χρήματα, ο,τιδήποτε.

Ο διπλανός πελάτης, φυσικά δεν είναι πελάτης αλλά συνεργάτης της γυναίκας, αρπάζει την ευκαιρία και την ώρα που το θύμα γυρίζει για να τη βοηθήσει, αρπάζει αστραπιαία την κάρτα, βάζοντας στη θέση της μία άλλη ψεύτικη.

Δευτερόλεπτα μετά, ο πελάτης γυρίζει, παίρνει τα χρήματα και την ψεύτικη κάρτα και φεύγει σίγουρος ότι έχει πραγματοποιήσει με ασφάλεια τη συναλλαγή του. Ωστόσο, οι δύο συνεργοί, η γυναίκα και ο άντρας έχουν καταφέρει να του κλέψουν το PIN μαζί με την κάρτα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα