«Έφυγα γιατί κάποιοι έβλαπταν το κίνημα»  

H πρόσφατη αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Κουκούτση από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε τεράστια έκπληξη στα πολιτικά πράγματα.

Ο σαφώς πιο μετριοπαθής σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη της Χ.Α. βουλευτής Μεσσηνίας υποστηρίζει σήμερα στην «Α» ότι ουσιαστικά εξωθήθηκε σε παραίτηση, εξηγεί για ποιο λόγο δεν παραδίδει την έδρα του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζει αδιέξοδο τον δρόμο των μνημονίων που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, και θεωρεί πως δεν είναι μακριά η ημέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετατραπεί σε Ευρώπη των Εθνών.

 

Aποχωρείτε από τη Χρυσή Αυγή σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις τής δίνουν αυξητικές τάσεις. Ενεργός πολιτικός θα παραμείνετε και μετά το τέλος της τρέχουσας βουλευτικής θητείας;

«Αποχωρώ πράγματι σε μια περίοδο που η Χ.Α παρουσιάζει άνοδο των ποσοστών της, σύμφωνα με τα γκάλοπ, και αυτό και μόνο το γεγονός καταδεικνύει  ότι  το κίνημα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει να ζημιωθεί από την ανεξαρτητοποίησή μου γιατί, κακά τα ψέματα, ουδείς αναντικατάστατος.

»Κρίνω ότι, ως εθνικιστής, δεν μπορώ να είμαι και καριερίστας, αλλά στρατιώτης  του χώρου και αν ποτέ μου ζητηθεί…»

 

Πώς έφτασαν τα πράγματα εδώ και πήρατε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθείτε, επικαλούμενος μάλιστα λόγους τιμής και αξιοπρέπειας;

«Το  σωστό θα ήταν να πω ότι ουσιαστικά εξωθήθηκα σε παραίτηση, από τη στιγμή που μου ζητήθηκε να βάλω στη ζυγαριά τον αγώνα μου στη μια μεριά και την παρουσία δίπλα μου ατόμων που έβλαπταν το κίνημα στην άλλη».

 

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής σας κάνετε λόγο για «όψιμους εθνικιστές» που κρατούν σκόπιμα πίσω στη Χρυσή Αυγή. Θα θέλατε να μας κατονομάσετε κάποιους εξ αυτών;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το κάνω γιατί είναι ασήμαντοι. Παρ’ ότι το 2012 και το  2013 ήταν υβριστές της Χ.Α., σήμερα κατέχουν κάποιες θέσεις στο κίνημα, ενώ ο κόσμος  τούς βλέπει και απορεί».

 

Η Χρυσή Αυγή σάς ζητά να παραδώσετε την έδρα σας. Επικαλείται μάλιστα και χαρτί που όπως υποστηρίζει έχετε υπογράψει…

«Το ζήτημα είναι ότι ζούμε κάτω υπό ειδικές συνθήκες  τρομοκρατίας, σπίλωσης και δικαστικών αγώνων. Οι διώξεις αυτές ήρθαν επειδή ακριβώς ήμουν βουλευτής και με την ιδιότητα αυτή θα επιθυμούσα να δικαστώ!»

 

Κατά το παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κατά κάποιον τρόπο «κρατάτε» τον κύριο Μιχαλολιάκο. Τι απαντάτε σε αυτά;

«Τα δημοσιεύματα αυτά έγιναν από έντυπα κατακίτρινα και από ψυχοπαθείς συναδέλφους σας και ως εκ τούτου δεν αξίζει να τα συζητήσουμε. Ούτε… κρατάω τον αρχηγό ούτε με κρατάει, άλλωστε κρίνω ότι κανέναν από τους δυο μας δεν τον διακρίνει η εμπάθεια…»

 

Έχετε κατοχυρώσει βουλευτική σύνταξη με τη μέχρι τώρα θητεία σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;

«Όχι, και ούτε πρόκειται να την κατοχυρώσω, άλλωστε μήπως θα την έπαιρνα ποτέ μου; Αμφιβάλλω ότι ως μέσος Έλληνας θα φτάσω σε ηλικία συντάξιμη, αλλά και να φτάσω με τα σημερινά δεδομένα θα πάρω ψίχουλα… Ας είναι καλά οι κρατούντες τα ηνία της χώρας όλων των αποχρώσεων…»

 

Πώς βλέπετε το σημερινό πολιτικό σκηνικό;

«Τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί τη βελτίωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός από όσο περίμεναν κάποιοι, έχει καταφέρει να είναι αρεστός στους ξένους  τοκογλύφους και απέναντί του να βρίσκεται μια Νέα Δημοκρατία που σπαράσσεται από εσωτερικά προβλήματα με μπροστάρη κάποιον που δεν πείθει. Το μέγα ζήτημα είναι ότι ο λαός παρακολουθεί τη “σφαγή” του  μέλλοντός του ως ένας απαθής θεατής…»

 

Η αξιολόγηση που εξελίσσεται σε πολύμηνο σίριαλ πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα;

«Όλοι οι επαΐοντες αναφέρουν ότι ακόμα και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ο δρόμος της χώρας θα συνεχίσει να είναι ανηφορικός. Έχει ειπωθεί στο Κοινοβούλιο ότι, και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, πάλι θα χρειαστούμε δανεισμό, δηλαδή νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Ο δρόμος που έχουμε πάρει δεν βγάζει πουθενά…»

 

Στην Ολλανδία και στη Γαλλία τα εθνικιστικά κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους με γοργό ρυθμό. Θεωρείτε ότι πλησιάζει η μέρα που θα τα δούμε να κυβερνούν ένα ευρωπαϊκό κράτος;

«Πολύ πιο σύντομα από ό,τι περίμεναν και οι ίδιοι, οι Ευρωπαίοι Εθνικιστές θα κληθούν να κυβερνήσουν όχι κάποιο κράτος  αλλά ίσως και ολόκληρη την Ευρώπη. Ίσως ακούγεται τραβηγμένο αλλά η δυναμική των εθνικιστικών κινημάτων στην ήπειρό μας κάνει το όνειρο μιας άλλης ενωμένης Ευρώπης όλο και πιο κοντινό, και μιλώ φυσικά για την Ευρώπη των Εθνών!»

 

Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας και ποια θα ήταν η δική σας θέση πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο;

«Με την παρούσα σύνθεση της Βουλής με ποιον θα μπορούσε να συνεργαστεί  η Χ.Α.; Με τα κόμματα του μνημονίου και της εθνικής απαξίωσης; Με  την κομμουνιστική αριστερά των σοβιέτ; Με τους φραπεδολάγνους και τα ρυάκια; Θα συναινούσα στο απώτερο μέλλον να συμμετέχουν οι εθνικιστές σε κυβερνητικά σχήματα  που θα διασφάλιζαν όμως το μίνιμουμ των πολιτικών τους θέσεων».

 

Έχετε χαρακτηρίσει τον Αντώνη Σαμαρά πολιτικό σας μέντορα. Ποιες είναι οι σχέσεις σας σήμερα;

«Η οικογένειά μου το 1977 στήριξε την εθνική παράταξη. Στην αρχή τότε  της εφηβείας μου είχα κάποια πολιτικά ερεθίσματα στον εθνικιστικό χώρο, αλλά όταν στην ηλικία των 16 ετών το 1981 δεν υπήρχε κάποιος γνωστός σχηματισμός για να ασχοληθούμε, οι συγκυρίες μάς έκαναν να ενταχθούμε στην ΟΝΝΕΔ και ήταν γραπτό ως Μεσσήνιος να γνωρίσω και τον Αντώνη Σαμαρά.

»Το 1986 διαγράφηκα (μαζί και άλλοι πολλοί…) από τους “φερτούς”  ως ακροδεξιός. Φυσικά καταλαβαίνετε ότι δεν έχω καμιά σχέση πλέον  εδώ και καιρό… Τελικά, εμένα από τα κόμματα με “τρώνε” πάντα οι φερτοί…»

 

Η Μεσσηνία αποτελεί για πολύ κόσμο από την Ελλάδα και τον εξωτερικό αγαπημένο προορισμό τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό είχε θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών;

«Η Μεσσηνία είναι πράγματι ένα δώρο του Θεού στην Ελλάδα μας. Η περιοχή μας εδαφολογικά, κλιματολογικά και γεωφυσικά είναι ένας θησαυρός ανεκμετάλλευτος.

»Ο γεωργικός τομέας είναι υποβαθμισμένος, βιομηχανικά είμαστε νεκροί και τουριστικά ανύπαρκτοι! Το τελευταίο το αποδεικνύουν οι ελάχιστες κλίνες των ξενοδοχείων, οι υποδομές και κυρίως οι αριθμοί. Το μόνο παρήγορο είναι η λειτουργία του αεροδρομίου και η αυξημένη κίνηση τα Σαββατοκύριακα λόγω της νέας εθνικής οδού. Για να αλλάξει η ζωή μας λόγω του τουρισμού πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα