«Έφυγε» από τη ζωή «μεγάλος» λαϊκός τραγουδιστής (εικόνες)

Για τη «Γειτονιά των Αγγέλων» ταξίδεψε ο «μεγάλος» λαϊκός τραγουδιστής, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους αλλά και τους θαυμαστές του. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ο γνωστός στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί και στο Facebook τη στεναχώρια που του προκάλεσε η απώλεια του 74χρονου Γιάννη Καλατζή.

«Σήμερα έφυγε απ’τη ζωή ένας τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα την εποχη που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά….
ο Γιάννης Καλατζής…Γεννήθηκε στα χρόνια της Κατοχής και …στη δεκατετία του ’70 έκανε αμέτρητες επιτυχίες…ΞΕΝΑΚΙ…ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΔΙΑ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ.ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑ,ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ,ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ,ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΟΥ, κ.λ.π κ.λ.π
Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων ,χωρίς έπαρση,με ιδιαίτερο χρώμα φωνής που άφησε πίσω του δεκάδες επιτυχίες…..και εδώ και πολλά χρόνια είχε κυριολεκτικά χαθεί απ το μουσικό προσκήνιο
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Καλατζής υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές των δεκαετιών 70 και 80, έχοντας ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες.

Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του «Τρίο Μορένο» στη Θεσσαλονίκη. Πολύ αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου – Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου.

Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους.

Το 2013 ο Γιάννης Καλατζής τιμήθηκε στην ελληνική εκδοχή του τηλεοπτικού προγράμματος «Your Face Sounds Familiar «που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο να τον υποδύεται και να εκτελεί ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του, το «Δελφίνι δελφινάκι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα