Έφυγε ο Μακρόν, έμειναν οι… μικρόν

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της task force για τις επενδύσεις, την δημιουργία της οποίας είχε προαναγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας τον ίδιο ως επικεφαλής.

Τα θέματα του Ελληνικού, της Eldorado, αλλά και των ερευνών της Total στο Ιόνιο βρέθηκαν στην «στρογγυλή τράπεζα», αλλά ουδείς βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι βρέθηκαν και οριστικές λύσεις για τις επαναλαμβανόμενες ανορθογραφίες. Και πώς να το ορκιστείς, άλλωστε, όταν της συνεδρίασης είχε προηγηθεί ένα διήμερο-ροντέο, όπου υπουργοί και εν γένει κυβερνητικά στελέχη πέταγαν δυναμιτάκια στα τρία μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ που «τρέχουν» στην επικράτεια.

Η Eldorado εμφανίστηκε να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για αναχώρηση από τις Σκουριές εξαιτίας των καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις. Η ανάπλαση-ανάπτυξη του Ελληνικού βρίσκεται ξανά στον αέρα μέχρι να αποφασιστεί από τους αρμοδίους αν ο χώρος του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας κρύβει καμιά Ακρόπολη ή κανά παρθένο δάσος natura. Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών αναγόρευσε από το πουθενά την Fraport Greece σε κακή… καθαρίστρια των αποχωρητηρίων των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Αν ο πρωθυπουργός έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής της προσπάθειας να προσελκυθούν νέες επενδύσεις στην χώρα προκειμένου να τραβάει αυτιά όταν οι υφιστάμενοί του αρχίζουν τα «τσαλιμάκια», έχει ήδη αργήσει να το κάνει.

Ας καταλάβει ότι ουδείς ζητά από την κυβέρνηση να αφήσει απροστάτευτο το περιβάλλον και την αρχαία κληρονομία μας, ούτε να κλείσει τα μάτια αν δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνηθέντων αποκρατικοποιήσεων. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο το να δίνεται η αίσθηση στους επενδυτές ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για σοβαρά deals και θα ταλαιπωρηθούν από το ΚΑΣ, το Δασαρχείο και τους κορμοράνους, ενώ θα στους διαολοστέλνει κι ο κύριος Καρανίκας.

Ας μην κρυβόμαστε… Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όπως την περιγράφει στο πολυθρύλητο ποίημά του ο Άγγελος Βλάχος, οι αποκρατικοποιήσεις τύπου ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται έναντι ευτελούς τιμήματος και χαρίζοντας μάλιστα τα χρέη στον αγοραστή, τα υπέργηρα δεξαμενόπλοια βουλιάζουν όχι εν πλω αλλά αγκυροβολημένα και όταν το κατράμι ξεβράζεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ο αρμόδιος υπουργός αναρωτιέται παραξενεμένος: «Γιατί να μην κάνουν μπάνιο οι πολίτες;».

Κρίμα, γιατί λίγες ημέρες νωρίτερα η Ελλάδα έβγαλε μια άλλη εικόνα προς τα έξω. Η Αθήνα είχε υποδεχτεί τον Εμανουέλ Μακρόν και τα διεθνή ΜΜΕ τον έδειχναν να μιλά ελληνικά από την Πνύκα, η δε Θεσσαλονίκη άκουγε τον Αλέξη Τσίπρα να διακηρύττει urbi et orbi το –δήθεν– κατόρθωμα της μετατροπής του Grexit σε Gr.invets! Αυτά στα λόγια, γιατί όταν έφυγαν οι κάμερες ο Μακρόν επέστρεψε στους Γάλλους κι εμείς μείναμε με τους… μικρόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα