Έχασε τον τίτλο της πρέσβειρας του ΟΗΕ η Τζολί: Ποια διάσημη ηθοποιός της τον «έκλεψε»

Η Αντζελίνα Τζολί τα τελευταία χρόνια είχε δώσει μεγάλο αγώνα ως πρέσβειρα αρμοστείας του ΟΗΕ. Η διάσημη ηθοποιός που πρόσφατε επισκέφτηκε και τη Λέσβο με αφορμή την έξαρση του προσφυγικού θέματος, είχε «λιώσει» τα παπούτσια της να ταξιδεύει ανά τον κόσμο.  Δυστυχώς όμως ο τίτλος αυτός δεν της ανήκει πια, αφού δόθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ.

Την ανακοίνωση έκανε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (HCR), τονίζοντας πως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα προσφέρει τις υπηρεσίες της προκειμένου να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του πλανήτη για το δράμα των προσφύγων, μεσούσης μιας προσφυγικής κρίσης χωρίς προηγούμενο.

«Είμαι βαθιά υπερήφανη που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο», δήλωσε η 44χρονη σταρ, υπογραμμίζοντας ότι «διανύουμε μια περίοδο κρίσης χωρίς προηγούμενο και πρέπει να υπάρχει καταμερισμός των ευθυνών σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πρόσφατα, η Κέιτ Μπλάνσετ επισκέφθηκε την Ιορδανία για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις αρωγής για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω του πολέμου που μαίνεται στην χώρα τους.

keit-mplanset-pote-den-eixa-erwtiki-sxesi-me-gunaika.w_hr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα