«Έχουμε ευθύνη που δεν έγινε αποδεκτή από την κοινωνία η εισήγηση της Ν.Δ.»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Τώρα» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ παραχώρησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας. Ο «γαλάζιος» πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος αλλά και του κόμματός του μετά την παραίτηση Σαμαρά, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

-«Αυτό που περιμένουμε από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι μία κατά το δυνατόν ενιαία πρόταση για το χρηματοδοτικό πρόβλημα και τις τράπεζες»

-«Η εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων συνολικά δεν έγινε αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία και έχουμε ευθύνη για αυτό».

– «Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για το 40% των πολιτών που ψήφισαν την πρόταση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για υπερψήφιση της συμφωνίας».

-«Ο κ. Μεϊμαράκης επωμίζεται ένα βαρύ και δύσκολο έργο στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και του συμπαραστεκόμαστε όλοι μας».

-«Διαφωνούμε με πάρα πολλά πράγματα με τον κ. Τσίπρα. Αλλά σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία».

-«Τιμώ τον κ. Σαμαρά και τον σέβομαι. Αλλά έπρεπε να είχε υπάρξει αντίδραση από την ηγεσία για την ήττα στις 25 Ιανουαρίου που είχε προηγηθεί και να είχε διεξαχθεί εκτεταμένη συζήτηση για τα αίτια, όπως αρκετοί είχαμε προτείνει».

-«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ. Εξαρτάται από την συζήτηση που θα κάνουμε και το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε».

-«Πρέπει να συζητήσουμε για τις προοπτικές της πολιτικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία και για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα