“Έχουμε κοινό μέλλον προς το συμφέρον των λαών μας”

“Πιστεύω ότι δεν έχουμε μόνο ένα κοινό παρελθόν, αλλά και ένα κοινό μέλλον προς το συμφέρον των λαών μας” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν (Reuven Rivlin).

Ο κ. Κοτζιάς. ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ και έγινε δεκτός σήμερα από τον κ. Ρίβλιν, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα καλά λόγια που άκουσε από τον Ισραηλινό πρόεδρο για την Ελλάδα. καθώς και για τη συζήτηση που είχε μαζί του.

“Είμαστε δύο λαοί” είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών “που ζουν μαζί σε αυτό το μέρος του κόσμου, εδώ και πολλά χιλιάδες χρόνια. Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος βασίζεται στους δικούς μας πολιτισμούς, στη δική μας ιστορία και τις παραδόσεις μας, μόνο που πολλές φορές αυτό το ξεχνάμε” επισημαίνοντας ότι “δεν έχουμε μόνο ένα κοινό παρελθόν, αλλά και ένα κοινό μέλλον προς το συμφέρον των λαών μας”.

Ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ρίβλιν αναχώρησε για τη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα