“Ο επαίτης παίρνει μόνο αυτό που του δίνουν”

Στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο. Στο επίκεντρο βρέθηκε η διαπραγμάτευση και το επικείμενο Eurogroup ενώ εκτόξευσε τα βέλη του  κατά κυβέρνησης και Αλέξη Τσίπρα

“Η κυβέρνηση   ψεύδεται και που το μόνο που τη νοιάζει είναι να παραμείνει στην εξουσία τόνισε αρχικά  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έκανε λόγο για μία αγορά εργασίας που έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα» με εργαζόμενους που νιώθουν απροστάτευτοι.

“Έχει κλειστεί στα τείχη εξουσίας και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα”

«Η κυβέρνηση διέψευσε ανεδαφικές ελπίδες που η ίδια δημιούργησε. Έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε και ψηφίζει αλλεπάλληλα μέτρα. Έχει κλειστεί στα τείχη εξουσίας και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Έχει αφεθεί στην τύχη της» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Μιλώντας για μια Ελλάδα που παλεύει να επιβιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία, λέγοντας: «Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο και προοπτική για ευημερία».

«Δεν έχει την ευθιξία και την εντιμότητα να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές»

Και συνέχισε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Το αν θα έβαζε γραβάτα ή όχι ο Τσίπρας θα ήταν ανέκδοτο αν η Ελλάδα δεν ζούσε μια τραγωδία εδώ και δύο χρόνια. Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου.Ο επαίτης παίρνει μόνο αυτό που του δίνουν, θα κάνει τελικά ό,τι της ζητήσουν, γιατί πολύ απλά είναι θεατής. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία και η καλοπέρασή της». «Δεν έχει την ευθιξία και την εντιμότητα να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η κυβέρνηση κοστίζει στην ελληνική κοινωνία κάθε εβδομάδα «δύο με τρία δισ. παραπάνω μέτρα λιτότητας».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως οι «ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχουν γυρίσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω» και αυτό μόνο για να μείνουν στη εξουσία όπως τόνισε.

Όσο για τη στάση των εταίρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι «πώς περνούν οι Έλληνες αλλά πώς θα τους επιστραφούν τα χρήματα που μας έχουν δανείσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα