“Έως το 2018 η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές”

Για δοκιμαστική έξοδος στις αγορές έως το 2018 μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που έστρεψε τα βέλη του στον Κλάους Ρέγκλινγκ με αφορμή την παρέμβαση τουότι κάποιοι υπουργοί αρνούνται την ιδιοκτησία του μνημονίου.

«Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει στο τέλος του προγράμματος», είπε αρχικά  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ,  ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές δοκιμαστικά νωρίτερα.

«Η συζήτηση η οποία γινόταν κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης είχε να κάνει με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα εξαντλητικό προσδιορισμό τον μέτρων όπου να καλύπτει το ΔΝΤ για να βάλει λεφτά, έχουμε επιτύχει το 90% , αλλά δεν σημαίνει ότι το ΔΝΤ έχει αφήσει πίσω του τις όποιες επιφυλάξεις ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μιλώντας για την έξοδο στις αγορές είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «δημιουργείται ένα αποθεματικό που θα μας επιτρέψει να βγούμε στις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια. Για πρώτη φορά υπάρχει δέσμευση από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει σε συγκεκριμένη ημερομηνία».

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι «κανείς δεν αρνείται ότι οι επιβαρύνσεις από την φορολογία είναι πάρα πολύ μεγάλες».

«Στον τομέα της εργασίας θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα θετικά σημάδια. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 έκλεισε με θετικούς ρυθμούς η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», είπε.

“Ο Ρέγκλινγκ θέλει να δημιουργήσει ρήγματα στην κυβέρνηση”

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά και κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνοντας λόγο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις και στρατηγική δημιουργίας ενδοκυβερνητικών «ρηγμάτων».

Με αφορμή την αναφορά του επικεφαλής του ESM ότι κάποιοι υπουργοί αρνούνται την ιδιοκτησία του μνημονίου, και αμφισβητούν συμφωνηθέντα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι και ο κ. Σόιμπλε έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ρήγματα μέσα στην κυβέρνηση. «Είναι ενδιαφέρουσα στρατηγική χωρίς αποτέλεσμα και δεν πατάει στην πραγματικότητα» δήλωσε, μιλώντας για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις που αφορούν το σύνολο των θεσμών της ελληνικής δημοκρατίας». «Δεν μπορούν να προχωρούν σε τέτοια σχόλια… Ο καθένας τα του οίκου του, φαντάζεστε αν παρεμβαίναμε για τον τρόπο που διοικείται ο ESM θα γινόταν πολεμική κατάσταση στην Ευρώπη». «Υπάρχει δημοκρατία να το καταλάβει ο κ. Ρέγκλινγκ» δήλωσε.

Δεν εξυπηρετούν, συνέχισε, σε τίποτα τέτοιες παρεμβάσεις εκ μέρους των θεσμών εφόσον ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις.

«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ και η ΝΔ ταυτίζουν τις επενδύσεις με τις ιδιωτικές επενδύσεις… Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις, είχαμε εκατοντάδες επενδυτές που περίμεναν ολοκλήρωση για να ξεκινήσουν σειρά από προτζεκτς σε τουρισμό, μεταφορές, κλπ. Θα δραστηριοποιηθούν μέσα από το ΧΑ και αυτό θα περάσει και στην πραγματική οικονομία» εκτίμησε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα