Ήθελαν να σκοτώσουν την Τερέζα Μέι

Σοκ στη Βρετανία. Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών είχε μπει η Τερέζα Μέι η οποία σχεδίαζαν να την σκοτώσουν. Το σχέδιο της δολοφονίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού απετράπη από τις αρχές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Αξιωματικοί της αστυνομίας πιστεύουν ότι το σχέδιο προέβλεπε τη ρίψη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ και εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε την εισβολή ενόπλων που θα δολοφονούσαν τη Μέι, κατά τις πηγές του Σκάι Νιους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Κατηγορούμενος ένας 20χρονος

Σύμφωνα με το Reuters, ένας 20χρονος άνδρας κατηγορείται ότι σχεδίασε να σκοτώσει τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αφού πρώτα θα πυροδοτούσε εκρηκτική συσκευή για να μπει στο γραφείο της Downing Street.

Ο Naaimur Rahman, περί ου ο λόγος, από το βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές πράξεις. Τελεί υπό κράτηση.

Ο εισαγγελέας Mark Carroll δήλωσε στο δικαστήριο του Westminster ότι ο Rahman σχεδίαζε να προκαλέσει έκρηξη με αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή στη κεντρική είσοδο της Downing Street και να αποκτήσει πρόσβαση στο γραφείο της Μέι, για να την σκοτώσει.

«Η δεύτερη επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με ένα γιλέκο αυτοκτονίας, σπρέι πιπεριού και ένα μαχαίρι», σημείωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι «σκοπός του ήταν να επιτεθεί, να σκοτώσει και να προκαλέσει εκρήξεις».

Ο Rahman εμφανίστηκε μαζί με τον συγκατηγορούμενο του, τον 21χρονο Μοχάμεντ Ίμραν, από το Μπέρμιγχαμ, που επίσης κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών. Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Imran κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να ενταχθεί στη μαχητική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Δεν υπήρξε αίτηση για εγγύηση και οι δύο κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στο κεντρικό ποινικό δικαστήριο του Old Bailey του Λονδίνου, στις 20 Δεκεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα