«Ήθελαν να σκοτώσουν…»

«Αποδείχθηκε χωρίς αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία». Αυτό είναι το δια ταύτα της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας που έκλεισε την εισήγηση της προτείνοντας την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για την δολοφονία του 30χρονου γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του. Πρόκειται για την 25χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη και τους τρεις συνεργούς της, Γιώργο Μάρκου, Δημήτρη Θεοδώρου και Κωνσταντίνο Αραπάκη.

Όπως τόνισε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, αποφάσισαν να αφαιρέσουν από το διαμέρισμα του θύματος τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν σε αυτό. Γι΄ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν την 25χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη ως «δόλωμα».
Εκείνη, επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός, προσέγγισε το θύμα, έμαθε που μένει αλλά και για το μεγάλο χρηματικό ποσό που υπήρχε στο σπίτι. «Ενώ οι δύο εκ των κατηγορουμένων ήταν γνωστοί στο θύματα (η Σταματάκη και ο Θεοδώρου) εντούτοις δεν κάλυψαν τα πρόσωπα τους. Εάν δεν είχαν πρόθεση θανάτου θα είχαν επιλέξει είτε να μπουν στο διαμέρισμα σε χρόνο που απουσίαζε το θύμα ή χωρίς να τους αντιληφθεί» επισήμανε επίσης η εισαγγελέας. Νωρίτερα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους παρουσιάστηκαν μετανιωμένοι, ενώ αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν την ζωή του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη.

Τι είπαν στις απολογίες τους
«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Δεν αποδέχομαι την ανθρωποκτονία. Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Όλα ήταν ιδέα του Μάρκου» ανέφερε η 25χρονη στην απολογία της.
Αρχικά, όπως τόνισε, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με το θύμα καθώς οι συγκατηγορούμενοι της του είχαν δώσει τον αριθμό του κινητού της. «Δεν ήθελα να το κάνω. Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να έμπαινα εγώ στο σπίτι, θα ήμουν με το παιδί, θα έκανα σεξ μαζί του και οι υπόλοιποι θα έμπαιναν και θα έπαιρναν τα χρήματα (…). Στο αυτοκίνητο τους είπα ότι δεν θέλω να πάω γιατί έχω μετανιώσει και μου είπαν πως δεν γίνεται τώρα, έχει κανονιστεί» ανέφερε η 25χρονη.
Είπε ακόμη πως όταν άνοιξε την πόρτα και μπήκαν οι συνεργοί της, εκείνη έφυγε από το διαμέρισμα και το μόνο που άκουσε ήταν το παιδί να φωνάζει.

Από την πλευρά του ο 21χρονος σύντροφός της, Γιώργος Μάρκου, πήρε στην απολογία του το βάρος του στυγερού εγκλήματος
«Ό, τι έγινε ήταν δικό μου λάθος», είπε κα συνέχισε: «Εγώ τα οργάνωσα όλα και τους έμπλεξα όλους. Ήμουν μικρός και χρειαζόμουν χρήματα, 500 ευρώ (…). Είχα τρομοκρατηθεί, πρώτη φορά έκανα ληστεία. Δεν περίμενα ότι θα πεθάνει».
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Δημήτριος Θεοδώρου αρνήθηκε πως άγγιξε το θύμα και τόνισε: «Πρώτη φορά το έκανα. Όταν μπήκαμε στο διαμέρισμα το θύμα φώναξε «φύγετε κλέφτες». Τότε ο Μάρκου του έριξε μια μπουνιά και ο Αραπάκης τον έπιασε από τον λαιμό. Εγώ δεν τον ακούμπησαν τον άνθρωπο…».
Ως θύμα των άλλων τριών κατηγορουμένων εμφανίστηκε στην απολογία του ο Κωνσταντίνος Αραπάκης. Όπως υποστήριξε: «Οι άλλοι τρεις ήξεραν τα πάντα για τον κύριο. Εγώ δεν ήξερα τίποτα. Δεν λένε την αλήθεια. Προσπαθούν να ρίξουν κάποια πράγματα σε εμένα. Εμείς θα καθόμασταν κάτω και πάνω θα ανέβαινε ο Μάρκου (…).Τον βάλανε κάτω. Άρχισε να φωνάζει. Γύρισαν την ταινία γύρω από το κεφάλι και τα πόδια. Τους είπα είναι επικίνδυνο, αυτό που κάνετε. Του κρατάγανε τον κεφάλι και του γύρισαν την ταινία. Εγώ έτρεξα στην κουζίνα, πήρα το μαχαίρι και έκοψα την ταινία από υο στόμα. Άρχισε πάλι να φωνάζει…».
Η δίκη συνεχίζεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα