Ήρθαν πιο κοντά

Οι πολιτικές εξελίξεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάση Θεοχαρόπουλου, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για 40 λεπτά στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ., στην Αγ. Κωνσταντίνου και όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωσή της, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη πολιτική, καθώς υπάρχουν κοινές θέσεις σε πολλά θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιο συγκεκριμένα η νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου.

Στα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας στη Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υπογράμμισε τη γνωστή θέση του για τη συγκρότηση νέου ενιαίου φορέα με την υπέρβαση των υπαρχόντων κομμάτων και την ανάγκη μιας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη Ν.Δ.

Για τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε, ότι για όλα είναι υπεύθυνη η Επιτροπή Αλιβιζάτου, ενώ, ειδικότερα για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, υπογράμμισε ότι «θα μπορούσε να γίνει εφ όσον διασφαλίζονται το αδιάβλητο της διαδικασίας και δώσουν εγγυήσεις οι εταιρείες και η ίδια η Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Για τις ακριβείς ημερομηνίες ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. «Ο κόσμος απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και δεν μπορούμε επί μακρόν να συζητούμε για την ανασυγκρότηση του χώρου. Να υπάρξει ο νέος ενιαίος φορέας γιατί ο στόχος είναι μεγάλος. Η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

Ο Θεοδωράκης

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε κι αυτός τη σύμπτωση θέσεων ανάμεσα στα δυο κόμματα και ανέφερε ότι το Ποτάμι με τη ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται μαζί στην προσπάθεια ενός μεγάλου προοδευτικού Κινήματος, καθώς υπάρχει κοινή αντίληψη για την πορεία της χώρας. «Είμαστε σύμμαχοι στη Βουλή, παράδειγμα, για τα κοινωνικά δικαιώματα».

Για την εκλογική διαδικασία στην ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα επιμείνει στην θέση του να ισχύσει εξ αποστάσεως ψηφοφορία, με τις εγγυήσεις των επαϊόντων τεχνικών. «Η μεγάλη απόφαση όλων είναι να συγκροτηθεί ένα μεγάλο Κίνημα των προοδευτικών δυνάμεων που είναι ανοικτό στον κόσμο, ανοικτό στις διαδικασίες κι αύριο στην κοινωνία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες εποικοδομητικής σύγκρουσης για τον προοδευτικό χώρο».

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου, καθώς και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Π² – Πρόοδος στην Πράξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα