Ή θα ακολουθήσουμε τις εξελίξεις ή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης”

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι ένας εκ των τριών (Ανδρέας Λοβέδος και Φώφη Γεννηματά οι άλλοι δύο) που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στη μετα Βενιζέλου εποχή.  “Ή θα καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε ή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης», είπε για το ΠΑΣΟΚ 0 37χρονος βουλευτής Μαγνησίας κατά την ομιλία του στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είμαστε δύναμη καιροσκόπων, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τόλμη και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη», είπε μεταξύ άλλων.

Άσκησε αυστηρή κριτική στα κακώς κείμενα του ΠΑΣΟΚ και σε συμπεριφορές στελεχών. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στη μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό, λέγοντας πως εάν είχε περάσει δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ.

Μίλησε για ευθύνες όσων πλούτισαν στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι η νέα γενιά του κόμματος, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, σήκωσε μια ευθύνη που δεν της αναλογούσε.

“Δεν αναλαμβάνουμε αμαρτίες του παρελθόντος”

Με αφορμή τα στοιχεία για την οικονομική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης δήλωσε πως «δεν αναλαμβάνουμε αμαρτίες του παρελθόντος» και ζήτησε η νέα ηγεσία να καταθέσει όλα τα στοιχεία και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. «Εμείς ζούμε για την παράταξη και όχι από την παράταξη», σημείωσε.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι τον χρειάζονται δίπλα τους στη νέα προσπάθεια γιατί αναγνωρίζουν τη συμβολή και την αγωνία του για την παράταξη και τη χώρα.

Ζήτησε εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το καταστατικό από τη βάση και με πιστοποιημένο μητρώο και να αποφασιστεί η πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα